MUREȘ: Zeci de persoane cu toxiinfecție alimentară au ajuns la spital, după un eveniment organizat la un restaurant din Reghin
La Spitalul din Reghin s-au prezentat 29 de pacienți cu simptomatologie digestivă, grețuri, vărsături și amețeli, după ce au participat la Balul Însuraților.

Publicat de Adina Sîrbu, 9 februarie 2025, 08:35
Autoritățile din județul Mureș au activat, aseară, Planul Roșu de Intervenție după ce peste 30 de persoane au acuzat grețuri și vărsături, la Balul Însuraților din Reghin, eveniment la care au participat aproape 400 de oameni.
La ora 20.20, la nivelul județului a fost activat Planul roșu de intervenție, iar la fața locului a fost constituit un punct medical avansat pentru evaluarea stării de sănătate a persoanelor.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș a precizat că, până în jurul orei 23.30, au fost transportate la CPU Reghin 29 de persoane pentru investigații medicale, iar altele au fost evaluate în Postul Medical Avansat.
Echipajul CBRN trimis la fața locului a efectuat măsurători, iar valorile rezultate nu indicau depășiri peste limita normală.
În sprijinul echipajelor locale, au fost solicitate resurse medicale suplimentare de la ISU Cluj, ISU Sibiu și ISU Bistrița-Năsăud, fiind alocate 11 ambulanțe B2, un echipaj CBRN, un Punct Medical Avansat, două microbuze pentru transport persoane, trei autospeciale pentru transport victime multiple și patru APIC-uri a menționat ISU Mureș.
Șeful Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a anunțat, sâmbătă seara, că la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Reghin s-au prezentat 29 de persoane care au participat la Balul Însuraților, cu simptome de toxiinfecție alimentară.
„La Spitalul din Reghin s-au prezentat 29 de pacienți cu simptomatologie digestivă, grețuri, vărsături, amețeli, toți sunt în evaluare și tratament de specialitate. Și la nivelul spitalului s-a declanșat Planul Alb pentru situații de urgență și am trimis o echipă de control la locul de desfășurare a evenimentului pentru anchetă epidemiologică și recoltare de probe”, a declarat dr. Iuliu Moldovan.
Totodată, echipele de la comisariatele ANPC Mureș și Bistrița, coordonate de directorul general al ANPC, Paul Anghel, au început acțiunile de verificare a restaurantului. S-a procedat la evacuarea locației, sigilarea zonelor de preparare și de depozitare, precum și la oprirea temporară a prestării de servicii de alimentație publică, în vederea identificării sursei incidentului.
Acțiunea de control va continua în perioada următoare, iar detalii suplimentare vor fi comunicate pe parcursul zilei de astăzi, au anunțat reprezentanții ANPC.
Sursă: AGERPRES