CAS Constanța a deschis sesiunea de contractare pentru două Programe Naționale de Sănătate
Contracte pentru subprogramele de tratament al bolnavilor oncologici și de servicii conexe acordate persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.
Publicat de Adina Sîrbu, 6 decembrie 2024, 07:48
În acord cu H.G nr. 423/2022 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate și Ordinul președintelui CNAS nr. 180/2022 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sănătate curative pentru anii 2022 și 2023, CAS Constanța a deschis perioada de încheiere a contractelor pentru Programul Național de Oncologie – Subprogramul de tratament al bolnavilor cu afecțiuni oncologice (adulți și copii) și Programul Național de Sănătate Mintală – Subprogramul național de servicii conexe acordate persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist – sesiunea Decembrie 2024.
Sesiunea se desfășoară după următorul calendar:
- Depunerea cererilor însoțite de documente conform opisului: 12.12.2024
- Perioada de evaluare și verificare a documentelor: 13.12.2024
- Data afișării furnizorilor respinși: 13.12.2024 ora 14.00
- Data depunerii contestațiilor: 16.12.2024 până la ora 14.00
- Data afișării soluționării contestațiilor și a afișării listei finale cu furnizorii admiși la contractare: 16.12.2024 ora 16.00
- Perioada de întocmire și semnare a contractelor: 17.12.2024
- Data limită de finalizare a procesului de contractare: 17.12.2024
Opisurile cuprinzând documentele necesare încheierii contractelor se regăsesc pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, secțiunea CJAS/contractări/ Constanța https://cnas.ro/contractari/.
Documentele necesare încheierii contractelor, se transmit numai în format electronic la adresele de e-mail contractare@casct.ro pns@casct.ro. Documentele trebuie asumate fiecare în parte prin semnătura electronică extinsă a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.
Deși Subprogramul national de servicii conexe acordate persoanelor diagnosticate cu tulburari din spectrul autist a fost demarat încă din octombrie 2023, în prezent, este derulat în județul Constanța doar de către un funizor. Necesitatea acoperirii nevoii reale din județ a condus la deschiderea acestei perioade de contractare.
În cadrul acestui subprogram, copiii și adulții diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist pot beneficia de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectrul autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav. În județul Constanța, abia în luna august 2024 un furnizor s-a adresat CAS pentru încheierea contractului, astfel că doar 8 pacienți au beneficiat și beneficiază în continuare de aceste servicii.
În cadrul subprogramului, durata ședinței de psihoterapie/de consiliere psihologică sau intervenție de psihopedagogie specială – logopedie este de 50 minute, iar numărul maxim de ședințe de care poate beneficia un pacient este de 40/42/44/lună, în funcție de numărul de zile lucrătoare din luna respectivă. Pentru fiecare ședință, casa de asigurări de sănătate decontează 135 de lei. Avem o preocupare constantă pentru acoperirea specialităţilor deficitare, de aceea, cu respectarea tuturor condițiilor prevăzute de actele normative, deschidem în decursul unui an, sesiunile de contractare necesare. Pentru demararea acestui subprogram au fost depuse eforturi pentru ca viața pacienților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist să fie mai bună. De aceea, sperăm ca numărul furnizorilor care îndeplinesc criteriile de intrare în contract, și care să fie interesați, să crească, astfel încât să fie acoperită nevoia reală – a declarat directorul general al CAS Constanța, Luminița Nagy.