ORA MESEI: Supă indiană de dovleac
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 23 martie 2015, 13:30
Ingrediente
2 linguri ulei de rapiță sau de măsline
2 cepe, tocate fin
2 mere, curățate de coajă și tocate fin
3 tulpini de țelină Apio, tocate fin
1/2 dovleac mic, curățat de coajă,
semințele îndepărtate, iar miezul tocat
în bucăți mici
2-3 linguri cu vârf pudră de curry (în
funcție de cât de iute vrei să fie)
1 lingură de scorțișoară măcinată
1 lingură semințe de negrilică (se găsesc
și sub denumirea de nigella)
2 conserve a câte 400g de roșii tocate
1,5 litri supă de pui sau legume
140g de orez basmati
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
3 linguri chutney de mango, plus puțin
pentru servit, dacă preferi (opțional)
iaurt, pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Încinge uleiul în cea mai mare cratiță pe care o ai. Pune în ea ceapa, merele și țelina Apio, împreună cu un vârf de sare. Călește-le 10 minute, amestecând ocazional, până când legumele și merele se înmoaie. Adaugă dovleacul, pudra de curry, scorțișoara, semințele de negrilică și puțin piper negru proaspăt măcinat. Gătește totul alte 2 minute, apoi încorporează roșiile și toarnă supa. Acoperă mâncarea cu un capac și las-o să fiarbă 15 minute.
2. După această perioadă, legumele ar trebui să fie moi, dar nu fără consistență. Adaugă orezul, pune capacul la loc și mai fierbe supa 12 minute, până când se fierbe și orezul. Gustă și adaugă sare și piper, dacă e nevoie. Încorporează pătrunjelul și chutney-ul de mango, apoi servește supa în boluri, cu iaurt și chutney suplimentar, dacă preferi.
Sursa – goodfood.ro