Salvați Copiii România a lansat a 24-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun
Peste 9 milioane de euro s-au strâns la edițiile anterioare, în beneficiul a 250.000 de copii aflați în situații vulnerabile.
Publicat de Adina Sîrbu, 28 noiembrie 2024, 11:03
Organizația Salvați Copiii România a lansat, miercuri, cea de-a 24-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun.
Pantru al patrulea an consecutiv, la Muzeul Național de Artă a României, 19 din cei 23 de brazi creații unicat, care vor fi licitați pentru cauza copiilor vulnerabili, sunt prezentați în premieră.
Brazii aparțin unor designeri și echipe creative ale unor parteneri ai organizației, iar licitația va oferi ocazia beneficiarilor să ajute copiii aflați în situații vulnerabile, a declarat pentru Radio România Actualități, președintele organizației „Salvați Copiii”, Gabriela Alexandrescu.
Lucrăm cu cei 40% dintre copiii care sunt, din păcate, săraci în România și de care nu se ocupă nimeni, așa că festivalul asta își propune, asta a făcut până acum, în cele 23 de ediții a strâns 9 milioane de euro, pe care i-am alocat unui număr de 250.000 de copii, prin programe „Şcoală după școală”, „Grădiniţă estivală”, „A doua şansă”, renovarea și echiparea școlilor, dotarea bibliotecilor școlare, training-ul profesorilor ca să fie mai buni comunicatori cu copiii și școala să fie mai atractivă. Încercăm să ajutăm foarte mult integrarea şcolară şi reducerea abandonului școlar, care știm că e foarte mare la noi.
Gala Festivalului Brazilor de Crăciun va avea loc pe 5 decembrie.
Început în 2021, parteneriatul dintre Muzeul Național de Artă al României și Salvați Copiii România a însemnat în anii parcurși împreună peste 1.000 de ateliere diverse de care au beneficiat 850 de copii. Anul acesta, colaborarea s-a concretizat și într-o expoziție dedicată Zilei Internaționale a Copilului, cu lucrări realizate de copiii cu nevoi sociale.
Oferim cadrul pentru o excepțională expoziție de artă contemporană cu caracter caritabil, dar și programe educative desfășurate la muzeu pe tot parcursul anului pentru copiii și tinerii aflați în programele organizației. Ideea care animă acest parteneriat este că educația și cultura fac parte din nevoile fundamentale ale ființei umane, afirmă Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Național de Artă al României.