ORA MESEI: Quiche cu spanac și roșii
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 20 martie 2015, 13:30
Ingrediente
Pentru aluat:
250g faina
200g unt
1 ou
Un praf de sare
Pentru umplutura:
1 kg spanac proaspat
250g branza telemea de capra
100g smantana
5 oua
1 lingura faina
1 ou
2 linguri cascaval ras
2 rosii medii
Mod de preparare
Pentru aluat se framanta toate ingredientele si se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Spanacul proaspat se opareste si se toaca marunt, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Branza si smantana se amesteca bine intr-un bol, eventual cu mixerul, se adauga galbenusurile, faina si la sfarsit albusurile batute. Se amesteca usor si se mai potriveste de sare.
Din aluat se va intinde o foaie, care se va aseza pe o forma unsa, astfel incat sa acopere si peretii formei. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc. Asezati peste aluat spanacul, apoi crema de branza si smantana.
Oul se bate si se adauga pe branza. La sfarsit presarati cu cascavalul ras si asezati rondelele de rosii.
Puneti la cuptor, la 180C pentru 45-50 minute, pana se rumeneste.
–––––––––––-
Sursa – culinar.ro