ORA MESEI: Mâncare de linte dulce-acrişoară cu vinete la grătar
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 18 martie 2015, 13:30
Lintea este o sursă importantă de proteine şi un înlocuitor bun pentru carne în mâncarurile de post. Foloseşte-o în supe, piureuri, salate sau tot felul de mâncărici alături de alte legume.
Ingrediente
100g de linte roşie, spălată
1 linguriţă de curcuma
1 lingură pastă de tamarind (se găseşte în Bucureşti la Ki-Life)
2 linguri ulei vegetal
1 ceapă medie, feliată fin
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
1 bucată de 3cm de ghimbir, dat prin răzătoare
1 linguriţă praf de curry
1 vânătă medie, tăiată în felii groase de 2cm
orez basmati fiert, chutney de lime sau de mango şi câteva frunze de coriandru, pentru servit
Mod de preparare
1. Într-o cratiţă, se acoperă lintea, curcuma şi pasta de tamarind cu 500ml de apă. Se adaugă sare şi se fierb 15 minute până se înmoaie. Se ia spuma care se formează deasupra. Între timp, se încinge o lingură de ulei şi se călesc ceapa, usturoiul şi ghimbirul cam 5 minute, până devin aurii.
2. Se adaugă praful de curry şi se mai călesc 2 minute. Se toarnă deasupra amestecul de linte şi se fierbe încă 10 minute.
3. Între timp, se încinge o tigaie-grătar. Se ung cu restul de ulei feliile de vânătă şi se potrivesc de sare şi piper. Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte până se pătrund şi se înnegresc. Se mănâncă cu orez basmati, chutney de mango sau de lime şi câteva frunze de coriandru, după gust.
Sursa – goodfood.ro