ORA MESEI: Conopidă prăjită cu sos de pătrunjel
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 17 martie 2015, 13:30
Poate fi gustare sau aperitiv. Asigură 1/5 din necesarul zilnic; este o sursă bună de vitamina C şi acid folic.
Ingrediente
1 conopidă mare, desfăcută în bucheţele mici
ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
PENTRU PANE
85g de făină obişnuită
1 lingură de amidon
125ml de apă minerală carbogazoasă
½ linguriţă seminţe de coriandru, măcinate
PENTRU SOS
1 legătură mare de pătrunjel, tocat mărunt
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
1 lingură de capere mici
3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
1. Se mixează ingredientele pentru pane, apoi se lasă deoparte. Se amestecă ingredientele pentru sos şi se lasă şi acestea deoparte. Se fierbe conopida 2 minute în apă sărată, se scurge şi se clăteşte cu apă rece.
2. Se încinge un strat de aproximativ 10cm de ulei de floarea-soarelui într-o cratiţă adâncă. Verifică dacă e bine încins cu o bucăţică de pâine: dacă devine aurie în 30 de secunde, este gata.
3. Se scufundă conopida uscată în compoziţia de pane, se scutură excesul şi se aşază în uleiul încins. Se prăjeşte toată conopida, în tranşe, câte 3 minute fiecare tranşă. Se scoate din cratiţă şi se aşază pe o farfurie acoperită cu prosoape de bucătărie, care vor absorbi excesul de ulei. Se menţine caldă în cuptorul potrivit la foc foarte mic. Se asezonează cu sare de mare şi piper şi se serveşte cu sosul de pătrunjel.
Sursa – goodfood.ro