Directorul „Goldterm” MANGALIA, reţinut pentru trafic de influenţă
Publicat de Adina Sîrbu, 10 iulie 2024, 09:38 / actualizat: 10 iulie 2024, 12:06
Doru Colgiu, directorul societăţii de termoficare ce aparţine Consiliului Local Mangalia – Goldterm SA, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă, după ce, ieri, a fost prins în flagrant în timp ce primea 60.000, au informat miercuri procurorii anticoruţie constănţeni.
El este acuzat că, în ultimele săptămâni ar fi cerut, printr-un intermediar, 15.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-şi trafica presupusa influenţă asupra funcţionarilor publici şi poliţiştilor locali din Mangalia, astfel încât societatea afaceristului să funcţioneze în continuare fără autorizaţie.
Cu ocazia efectuării unei percheziţii la domiciliul inculpatului, au fost găsite şi ridicate sumele de 166.740 de lei, 17.800 de euro şi 1.000 de dolari.
DNA – Serviciul Teritorial Constanţa a anunţat că procurorii instituţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 iulie, a inculpatului Colgiu Doru, director al S.C. Goldterm S.A. pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă:
„La sfârşitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia şi Poliţiei Locale Mangalia şi că-i va determina pe aceştia să permită ca societatea omului de afaceri să-şi desfăşoare activitatea în continuare, fără autorizaţie de funcţionare. În contextul menţionat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinşi iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicat.
Miercuri, Doru Colgiu va fi prezentat Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Sursă: DNA/ Redactor: Adina Sîrbu