ORA MESEI: Ardei umpluţi cu gremolata şi cuşcuş
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 14 martie 2015, 13:30
Ingrediente
85g de cuşcuş
2 linguri de stafide
50ml supă de legume fierbinte
1 linguriţă de miere
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
2 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel cu frunze mari
150ml de iaurt natural dietetic
2 roşii, tăiate grosier
2 ardei graşi roşii, tăiaţi pe jumătate, fără seminţe
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
1. Încingeţi cuptorul la 190º C/gaz 5. Aşezaţi cuşcuşul şi stafidele într-un bol termorezistent. Amestecaţi supa, mierea şi zeama de lămâie, apoi răsturnaţi peste cuşcuş. Acoperiţi şi lăsaţi să se absoarbă cinci minute.
2. Între timp, pregătiţi gremolata. Aşezaţi coaja de lămâie rasă, usturoiul şi pătrunjelul într-un mixer şi amestecaţi până ce obţineţi o pastă (sau tăiaţi fin totul şi amestecaţi). Combinaţi o lingură din acest amestec cu iaurtul şi lăsaţi deoparte. Adăugaţi restul de amestec în cuşcuş, împreună cu roşiile şi câteva mirodenii.
3. Pe fiecare jumătate de ardei aşezaţi cu o lingură compoziţia de cuşcuş şi aranjaţi ardeii într-o tavă mică. Stropiţi cu ulei şi daţi la cuptor 40 de minute, până ce se înmoaie ardeii. Serviţi cu iaurtul şi cu o salată verde simplă alături.
Sursa – goodfood.ro