ORA MESEI: Gulaș de fasole mixtă
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 11 martie 2015, 13:30
Un fel principal consistent pentru cei care ţin post sau urmează o dietă vegană.
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată fin
1 lingură de paprika afumată
400g de roșii din conservă
400g de fasole mixtă din conservă, scursă și clătită
Mod de preparare
1. Încinge uleiul într-o cratiță mare, apoi sotează ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugă paprika afumată și mai sotează 1 minut, răstoarnă roșiile peste ceapă și toarnă ½ cană de apă. Fierbe totul la foc mic timp de 10 minute, până obții un sos gros și lucios.
2. Adaugă mixul de fasole și ține pe foc 2 minute, până se încălzește bine. Servește în boluri încălzite, cu smântână și felii de ciabatta stropite cu ulei de măsline.
3. Valori nutriționale per porție: 460 kilocalorii, 17g proteine, 39g carbohidrați, 28g grăsimi, 11g grăsimi saturate, 11g fibre, 15g zahăr, 1,68g sare
Sursa – goodfoo.ro