OSTROV: Peste 8.500 de imobile au fost măsurate și urmează să fie întabulate
Publicat de Adina Sîrbu, 31 ianuarie 2024, 16:14
Aproape 8.550 de imobile din comuna Ostrov din județul Constanța au fost măsurate și urmează să fie întabulate.
Rezultatele lucrărilor de cadastru general au fost afișate atât la sediul primariei din localitate, cât și pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.
În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților, în comuna Ostrov au fost identificate 8.541 de imobile, cu suprafața totală de 14.713,7389 de hectare.
Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.
Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru unitatea administrativ-teritorială (UAT) Ostrov au fost afișate pe data de 31 ianuarie 2024. Data limită de depunere a contestațiilor este 1 aprilie 2024.
Cererile de rectificare a documentelor tehnice, în forma prevăzută de lege, însoțite de documentele justificative, pot fi formulate în termen de 60 de zile de la data afişării și pot fi depuse la sediul primăriei din localitate, transmise prin poştă sau curier, ori prin mijloace electronice. De asemenea, constestațiile pot fi depuse în sistemul informatic. În acest caz, certificarea nealterării conţinutului înscrisurilor doveditoare odată cu redarea pe suportul informatic, va fi făcută de către deponent prin semnătură electronică calificată, conform reglementărilor în vigoare.
În prezent, din totalul de 70 de unități administrativ-teritoriale din județul Constanța, au fost cadastrate în proporție de 100% zece comune (Gârliciu, Ghindărești, Topalu, Horia, Istria, Săcele, 23 August, Siliștea, Valu lui Traian, Castelu), iar în alte 55 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.
ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru peste 5.7 milioane de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.
Sursă: OCPI/ Redactor: Adina Sîrbu