AUDIO | SAJ Tulcea funcționează într-un hotel din municipiu și într-o fostă stație de betoane
Publicat de Adina Sîrbu, 4 ianuarie 2024, 06:59
Și la începutul acestui an, angajații Serviciului de Ambulanță Tulcea sunt nevoiți să își desfășoare activitatea, fie la un hotel din municipiu, fie într-o fostă stație de betoane. Conducerea instituției speră ca în cel mult două luni să revină cu toții în clădirea principală, aflată în reabilitare din luna martie a anului trecut. În ce constau lucrările derulate cu fonduri europene, dar și prin ce provocări au trecut angajații în cele două sedii provizorii, ne spune directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea, Radu Sicinschi.
Încă suntem în alte locații, dar sperăm că în cel mai scurt timp să fie gata sediul nostru, să ne putem relua activitatea în clădirea noastră. A fost destul de greu, pentru că, indiferent unde ne-am găsi o locație de unde să putem funcționa, sunt niște condiții pe care noi trebuie să le avem asigurate. În primul rând comunicațiile, pentru că omul când sună trebuie să răspunzi imediat, el nu știe că tu te-ai mutat dintr-un sediu într-altul. Noi suntem cu birourile într-o parte și personalul operativ în altă parte. De ce? Pentru că fiecare ambulanță are nevoie de o priză pentru a încărca aparatura medicală pe timpul staționării. În timp mersului, aparatura se încarcă de la alternatorul mașinii și, în afară de faptul că trebuie să ai o instalație electrică bine pusă la punct, trebuie să ai și posibilitatea să speli ambulanțele după ce ai venit din misiune, pentru că de foarte multe ori noi intervenim în diverse situații și mai apar și produse biologice, sânge, mașina trebuie curățată, sterlizată ș.a.m.d. ca să poți să te pregătești pentru o altă intervenție.
Și unde sunt ambulanțele acum? Birourile sunt la un hotel, iar ambulanțele?
Ambulanțele sunt în incinta unei foste stații de betoane. Avem și curte mai mare și distanța este nu chiar foarte mare, pentru că Tulcea a este un oraș mititel, dar ne descurcăm.
Sediul Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea este reabilitat cu fonduri europene. Ce presupun lucrările?
Era vorba de o reabilitare termică și energetică, în sensul că au fost montate panouri solare, s-au schimbat toate geamurile, căldură prin pardoseală, pompe de căldură, centrală pe gaz ș.a.m.d. Valoarea totală a proiectului este de 5.863.000, dintre care aproape 4 milioane sunt suportate de Uniunea Europeană.
Redactor: Cătălina Radu/ Foto: SAJ Tulcea/ Redactor online: Adina Sîrbu