ORA MESEI: Supă de conopidă și mere
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 1 martie 2015, 13:30
Ingrediente
50g de unt
4 cepe, feliate subțire
1,5kg de conopidă (circa 2 conopide mari), ruptă în buchete foarte mici
8 mere, dintre care 6 curățate de cotor
și de coajă, apoi tocate, iar 2 necurățate de coajă și tăiate în bastonașe
(stropește-le cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu se oxida)
2 cuburi pentru supă de legume, fărâmițate
1,5 litri de lapte
8 linguri de smântână pentru gătit
ulei de măsline, pentru stropit
câteva fire de cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini
Mod de preparare
1. Topește untul într-o cratiță, pune în ea ceapa și călește-o la foc mic până se înmoaie. Adaugă conopida și merele tocate și călește totul încă 5 minute. Adaugă cuburile de supă și laptele, dă supa în clocot, apoi las-o să fiarbă la foc mic 5 minute sau până când conopida și merele devin fragede.
2. Cu ajutorul unui blender vertical, pasează ingredientele pentru a obține o supă-cremă fină și asezoneaz-o (din acest moment poate fi păstrată la frigider 48 de ore sau poate fi congelată; trebuie doar s-o reîncălzești pentru a o servi). Împarte supa în boluri și încorporează câte 1 lingură de smântână în fiecare, alături de câteva picături de ulei. Presară deasupra bastonașele de mere și frunzele de cimbru.
Sursa – goodfood.ro