Ce le dăm de mâncare copiilor ca să fie cât mai buni la şcoală
Publicat de magda.chirana, 24 februarie 2015, 12:36
Performanţa elevilor la şcoală este în strânsă legătură cu alimentaţia care este bine să fie cât mai diversă, sunt de părere specialiştii în nutriţie.
S-a demonstrat ştiinţific faptul că un consum constant de peşte determină un nivel IQ mai ridicat deoarece peştele conţine o cantitate mare de acizi graşi Omega 3 si 6, benefici pentru dezvoltarea intelectuală a copilului. Astfel de acizi buni se găsesc şi în seminţe.
Aşadar, este indicat să le oferim copiilor peşte, măcar de două ori pe săptămână, în special ton, somon, scrumbie sau macrou.
Nutriţioniştii mai spun că alimentaţia celor mici este bine să fie cât mai colorata…natural!
Şcolarii trebuie să consume cât mai multe legume şi fructe atât în stare proaspată, cât şi sub formă de suc.
În plus, alimentele bogate în fier sunt necesare pentru creşterea nivelului IQ al copilului. Nu ezitati să îi introduceţi şcolarului în alimentaţie spanac, carne roşie, brocolli, fasole, linte, organe, precum şi suc de portocale, favorizând astfel absorbţia de fier în organism.
magdachirana@radioconstanta.ro