CONSTANŢA: Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub control judiciar
Publicat de , 13 aprilie 2023, 11:44 / actualizat: 13 aprilie 2023, 15:49
Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, joi, că Dan Diaconescu va fi cercetat sub control judiciar.
„Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, ca nefondată. În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul Diaconescu Cristian-Dan împotriva încheierii nr. 353 din data de 07.04.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa (…), desfiinţează în parte încheierea contestată, iar în urma rejudecării: (…) dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă inculpatul Diaconescu Cristian-Dan, cercetat pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (…) precum şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată“, se arată în hotărârea pronunţată de instanţă.
Conform aceleiaşi surse, măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2023 până în data de 11 iunie 2023.
Instanţa a judecat contestaţia procurorilor cu privire la măsura arestării la domiciliu luată în cazul lui Dan Diaconescu, dar şi contestaţia acestuia faţă de aceeaşi măsură.
Decizia judecătorilor este definitivă.
La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a fostului patron OTV Dan Diaconescu, dispunând măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile a acestuia.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a contestat respingerea de către instanţă a propunerii de arestare preventivă a lui Diaconescu.
Decizia Judecătoriei Constanţa privind arestarea la domiciliu a fost contestată şi de inculpat, el solicitând cercetarea în stare de libertate.
Dan Diaconescu este acuzat de comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele fapte în formă continuată.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Sursa: Agerpres / Foto: Agerpres