Începând de astăzi, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor şi ale cantinelor vor include mai multe informaţii despre ingredientele folosite
Publicat de Doina Sirbu, 15 martie 2023, 09:19
Câte E-uri avem în farfurie? De astăzi, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor şi ale cantinelor vor include mai multe informaţii despre ingredientele folosite.
Este vorba despre detalii cum ar fi cantitatea de zahăr, grăsimi, sare sau E-uri, plus valorile nutriţionale ale preparatelor.
Unul dintre cele mai importante drepturi ale consumatorilor este acela de a fi informat, spune președintele ANPC, Horia Constantinescu.
“Cred că unul dintre cele mai importante drepturi este acela de a fi informat și de a se i se pune la dispoziție produse și servicii sigure, ce nu îi vor aduce niciun prejudiciu, de la cel legat de sănătate și, bineînțeles, viață, până la acel cu impact economic. Toate acestea se pot concretiza într-o informare corectă și completă înainte ca cel ce dorește să achiziționeze un produs sau un serviciu să ia această decizie”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.
Noile reguli se aplică de astăzi, de Ziua Internaţională a Consumatorilor, deşi ar fi trebuit să intre în vigoare încă de la sfârșitul anului trecut – amânarea a fost cerută însă de asociaţiile patronale.
Redactor: Cristina Ghelasie/Editor online: Doina Sîrbu/Foto: unsplash.com