Love, sweet love. Expoziţie de ciocolată la Constanţa, de Ziua Îndrăgostiţilor
Publicat de Bogdan Comșa, 14 februarie 2015, 14:48
Un renumit laborator de cofetărie din Constanţa a fost luat cu asalt sâmbătă dimineaţă de sute de clienţi la finalul unei campanii de promovare susţinute timp de zece zile pe Facebook, oamenii fiind dornici de cumpărarea unor deserturi surpriză create exclusiv pentru Ziua Îndrăgostiţilor.
Cele peste 400 de inimi din ciocolată, personalizate şi modelate cu multă pasiune în ultimele zece zile de către maestrul cofetar internaţional Silvian Miron, s-au epuizat în primele şase ore de la deschiderea Chocolateriei, sâmbătă dimineaţă, iar creatorul lor a trebuit să lanseze în producţie o nouă şarja de deserturi pentru că la finalul zilei să poată acordă premiile anunţate, pe site, participanţilor la concursul ”Silvian premiază îndrăgostiţii”.
”Suntem obişnuiţi că în ajunul şi în ziua sărbătorilor tradiţionale dintr-un an să fim asaltaţi de amatorii de deserturi personalizate sau de către finii cunoscători ai artei de a face daruri, dar solicitările de astăzi (n.a. Ziua Îndrăgostiţilor) au excedat orice prognoză, chiar dacă pentru noi surpriză este una plăcută în esenţă şi asta se datorează în mare măsură concursului pe care l-am lansat pe un site de socializare”, a mărturisit Silvian Miron.
Pentru celebrarea Zilei Îndrăgostiţilor, Silvian le-a pregătit amatorilor de deserturi cu mesaj peste 400 de inimi modelate din ciocolată. Deserturile tematice, cântărind între 100 şi 440 de grame, au fost expuse într-un stand special.
Silvian Miron, membru de onoare al Uniunii Internaţionale a Patiserilor, Cofetarilor şi Gelatierilor, (Union Internaţionale de la Pâtisserie, Confisserie et Glacerie), deţine 14 medalii la cele mai mari festivaluri şi concursuri internaţionale din Italia, Germania şi Franţa. În 2005, a câştigat Premiul Special al Juriului la cea de-a două ediţie a Festivalului Mondial Croquembouches, de la Paris, destinat montajelor din gogoşi pentru profiterol iar în 2007, la Frankfurt, a fost distins cu Trofeul de Aur ‘Arch of Europe’, acordat de organizaţia internaţională ‘Business Iniţiative Directions’ (BID).
În România, Silvian Miron şi-a câştigat notorietatea în decembrie 2001, când a organizat prima paradă de modă cu articole vestimentare create din folii de ciocolată. Apoi în anul 2002, cu acceptul Casei Regale a expus bustul Regelui Carol I, sculptat dintr-un bloc compact de ciocolată neagră cântărind 64 de kilograme. Ultima creaţie de palmares datează din anul 2012, când maestrul ciocolatier constănţean a prezentat publicului, de Paşte, oul uriaş modelat din ciocolată, în greutatea de 600 kg şi măsurând 2,20 metri înălţime.
Sursa foto: Libertatea