Ce reclamă călătorii care folosesc serviciul de taximetrie din Constanţa
Publicat de , 24 august 2022, 18:53
Nepunerea în funcțiune a aparatelor de taxat, neemiterea bonului la finalul călătoriei, refuzul cursei, dar și ținuta șoferilor sunt principalele reclamații ale călătorilor care folosesc serviciul de taximetrie în Constanța.
Șeful Direcției Generale Poliția Locală din Primăria Constanța, Ionuț Dumitru, a precizat că reclamațiile înregistrate la adresa taximetriștilor sunt „destul de numeroase”:
„În dispecerat, cel puțin pe partea de sesizări telefonice, în primul semestru al anului am avut 4.428 de sesizări, o parte dintre aceste sesizări, bineînțeles, fiind și despre modalitatea în care se desfășoară activitatea de taximetrie pe raza municipiului Constanța. Nu pot să vă spun o cifră exactă raportată la sesizările efectiv pentru această activitate, dar vă pot spune că sunt destul de numeroase.“
Nepunerea în funcțiune a aparatelor de taxat, refuzul cursei, dar și ținuta șoferilor sunt printre principalele nemulțumiri ale clienților, care folosesc serviciul de taximetrie în Constanța.
Unul dintre taximetriștii constănțeni este de acord că există anumite stații, de unde clienții pot pleca nemulțumiți de șoferii, care nu pornesc aparatul de taxat:
„Problemele mari, dacă e să nu pună ceasul, ar fi zona Gară, în primul rând, și Tomis III. Primăria, dacă ar trimite pe oricine să verifice orice stație, să ducă la magazinul Tomis, Delfinariu, oriunde vor ei, 99,9 % o să fie ceasul pus, fără niciun fel de problemă. Singurele probleme sunt Gară și Tomis III. Nu știu cât de mult se refuză, pentru că e 3,20 lei kilometrul și aproape orice cursă se apropie de 10 lei. Eu, unul, nu prea refuz, sunt mici excepții – unde sunt îmbrăcați urât, vin de la plajă uzi, plini de nisip, deci nu numai noi suntem împuțiţi…“
Taximetristul constănțean mai spune că ar trebui făcute modificări în cazul ținutei șoferilor.
Vara este mult prea cald pentru a respecta codul vestimentar impus de primărie, pantaloni lungi și tricou cu guler:
„E greu aici, pentru că ni s-a băgat pe gât pantalonul ăsta lung, stăm câte 12 – 13 ore, pur și simplu, în soare. Eu sunt îmbrăcat în tricou cu guleraș și sunt în pantalon scurt, până la genunchi, dar pantalon, nu este bermudă. În lege zice că nu avem voie cu bermude, cu maieuri, cu șlapi… Ei au venit și ne-au îmbrăcat la pantalon lung, dar pur și simplu crăpăm în mașină de cald!“
Redactori: Cristina Ghelasie, Dana Malciu / Editor online: Alina Enache / Foto: Arhivă