???????? ?? ??????. ?????? ????????? ?????
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 25 mai 2022, 12:26
Manifestarea ???????? ?? ?????? – ?????? ????????? ????? va fi organizată între 28-29 mai, fiind vorba despre o primă ediție.
Evenimentul este inițiat de Asociația Centrul European pentru Diversitate, EUdivers.
Pornind de la situaţia curentă a celor mai importante repere arhitectonice, reprezentative pentru Tulcea veche, activităţile se vor desfăşura pe strada Progresului (sectorul cuprins între fosta casă Borş şi Catedrala Sf. Nicolae), în incinta Casei Avramide şi la Muzeul de Arte (fost sediu administrativ al municipiului şi judeţului Tulcea):
– Ateliere gratuite pentru copii – 28-29 mai, orele 10.00-11.30.
Casa Avramide, cu înscriere prealabilă la adresa de e-mail centruleudiverstulcea@gmail.com,
– Turul caselor de pe str. Progresului – 28 mai, începând cu ora 17.45. Loc de întâlnire: Casa Ștefan Borș.
– Teatru stradal „Serată la Avramide” – 28 mai, ora 18.00.
Spectacol de teatru stradal realizat de voluntari EUdivers și CELISEA.
– Concert cu iz de secol XIX – 28 mai, ora 18.30, Casa Avramide.*
Interpretează elevii Liceului de Arte „George Georgescu”
– Concert cu romanțe și valsuri de neuitat – 29 mai, ora 17.00, Muzeul de Arte.*
Interpreteză soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.
*Invitațiile pentru cele 2 concerte se pot ridica începând de marți, 24 mai 2022, ora 12.00, de la cele două muzee care găzduiesc evenimentele: Casa Avramide și Muzeul de Arte
Primăria Municipiului Tulcea are calitatea de partener în cadrul acestui eveniment, alături de Consiliul Județean Tulcea, Liceul de Arte „George Georgescu”, Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, Ansamblul „Baladele Deltei”, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.
Echipa de parteneri a avut în vedere crearea unui eveniment public, ce se doreşte să devină o tradiţie locală anuală, desfăşurată în ultimul week-end din luna mai.
Pentru a permite replicarea anuală evenimentului, s-a avut în vedere utilizarea unor resurse financiare limitate, prin angrenarea unor instituţii şi organizaţii active deja în domeniul cultural, ce deţin cea mai importantă resursă – factorul uman, reprezentat, în cadrul demersului de faţă, de artişti profesionişti sau în devenire, voluntari, personal cu expertiză în promovare sau organizarea de activităţi publice.