TULCEA: Este în desfășurare al doilea curs gratuit de administrare a Punctelor Gastronomice Locale
Publicat de Doina Sirbu, 1 aprilie 2022, 09:45
La Tulcea, este în desfășurare al doilea curs gratuit de administrare a Punctelor Gastronomice Locale, organizat de Agenţia Naţională a Zonei Montane, în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.
Aceasta și-a propus transformarea Deltei într-o destinaţie de ecoturism, prin exploatarea patrimoniului cultural gastronomic local și prin crearea de trasee de turism lent.
Cei care vor să primească turiști și să le pună pe masă bucate tradiționale deltaice nu învață la acest curs cum să gătească, ci cum să-și promoveze mai bine ceea ce au de oferit, spune vicepreşedintele Asociaţiei, Teodor Frolu.
La începutul acestui an, în Delta Dunării, erau înregistrate 32 de puncte gastronomice locale, iar în noul sezon turistic se așteaptă ca numărul lor să ajungă la 100.
Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 și-a propus transformarea Deltei într-o destinaţie de ecoturism, prin exploatarea patrimoniului cultural gastronomic local și crearea de trasee de turism lent.
Cei care vor să deschidă ușa turiștilor și să le pună pe masă bucate tradiționale sunt învățați zilele acestea cum să facă marketing.
La Tulcea, este în desfășurare al doilea curs gratuit de administrare a Punctelor Gastronomice Locale, organizat de Agenţia Naţională a Zonei Montane, în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.
Ce înseamnă puncte gastronomice locale am aflat de la vicepreşedintele Asociaţiei, Teodor Frolu.
Redactor – Cristina Ghelasie / Foto – arhivă