CONSTANŢA: Jumătate din locurile destinate copiilor bolnavi de COVID sunt ocupate, în prezent, la Spitalul de Urgență și la Spitalul Municipal Medgidia
Publicat de Doina Sirbu, 14 octombrie 2021, 08:18
Virusul SARS-CoV2 nu ține cont de vârstă! Bebeluși infectați cu noul coronavirus își petrec primele săptămâni din viață, nu acasă în mijlocul familiei, ci în saloanele de spital. Jumătate din locurile destinate copiilor bolnavi de COVID sunt ocupate, în prezent, la Spitalul de Urgență Constanța și la Spitalul Municipal Medgidia, cele două unități sanitare din județ unde sunt tratați și minori. Cel mai mic pacient de la Pediatrie are doar o lună, iar cel mai mare 16 ani.
Copiii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 pot fi trataţi la Spitalul de Urgenţă Constanţa şi Spitalul Municipal Medgidia. În total, lor le sunt alocate 39 de locuri pe secţii şi 5 la Terapie Intensivă. La cel mai mare spital din judeţ, cel de Urgenţă, sunt internaţi 10 copii cu vârsta cuprinsă între o lună şi 14 ani.
“Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa are alocate 19 paturi COVID la Pediatrie şi alte 3 paturi de Terapie Intensivă pentru copii. Nu avem, în momentul de faţă, niciun copilaş la Terapie Intensivă. Toţi pacienţii noştri au stare generală bună şi prezintă simptome respiratorii uşoare. În cele mai multe dintre cazuri, evoluţia este rapid favorabilă. Prin urmare, sunt externaţi şi pot urma tratamentul acasă, monitorizaţi de medicul de familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Crina Kibedi.
Forme uşoare sau moderate de boală au şi cei 11 copii internaţi la Spitaul Municipal Medgidia, spune managerul Eugen Agliţoiu.
“De la câteva luni, până la 16 ani, e vârsta copiilor care se internează în Pediatrie. Deocamdată nu am avut copii la Terapie Intensivă. Sunt două paturi destinate copiilor, dar sunt goale până în acest moment. Nu a fost nevoie de folosirea lor”, a declarat manager Spitalului Medgidia, Eugen Agliţoiu.
Potrivit evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Constanţa nu s-au înregistrat decese la copii sau la adolescenţi. Aceleaşi statistici arată că de la începutul pandemiei şi până în prezent, peste 2000 de elevi au fost diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2.
Redactor – Cătălina Radu / Foto – arhivă