(AUDIO) Sfaturi de la psihologi: cum îi protejăm pe copii de traume
Publicat de Bogdan Comșa, 17 ianuarie 2015, 19:28
Viața noastră este perturbată, zilnic, de fel de probleme.
Ca adult, putem trece mai ușor de insomnii, vești triste, pagube materiale, lipsa afecțiunii, dar copiii au nevoie de ajutor de specialitate atunci când lumea în care trăiesc este amenințată, când nu se simt în siguranță.
Acesta este subiectul pe care l-am discutat în ediția din 14 ianuarie a emisiunii Stil de viață, la Radio Constanța, cu profesorul psiholog Elena Stambuli și profesorul psiholog Alexandra Alexandrescu, de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
Psihologul școlar este un specialist în educaţie, care planifică şi desfăşoară activităţi de consiliere educaţională individuală sau de grup, care umăresc, în special, adaptarea elevului la probleme specifice mediului şcolar, dar se ocupă și de conturarea profilului vocațional al elevului sau inițierea acestuia în fapte de voluntariat.
Beneficiarii serviciilor oferite de psihologul şcolar sunt elevii, cadrele didactice și părinţii elevilor.
Este suficient numărul psihologilor în școli? Cu ce cazuri se confruntă psihologul școlar? Răspunsul, în secvențele următoare, în emisiunea realizată de Liliana Fustanela: