Restaurantele s-au întrecut anul acesta în livrarea la domiciliul clientului a preparatelor specifice sărbătorii Învierii Domnului
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 19 aprilie 2020, 15:51
Restaurantele s-au întrecut anul acesta în livrarea la domiciliul clientului a preparatelor specifice sărbătorii Învierii Domnului. Diana Stîngă, managerul unui restaurant, spune că la mare căutare au fost ciorba și friptura de miel, drobul, cozonacul dar și… sarmalele.
Diana Stîngă : Ne-am ocupat de preparatele tradiționale românești pentru cei care și-au dorit puțin timp sau răgaz și am pregătit totul cu mare drag, facem acest lucru de atâta timp. Paștele anului 2020 a fost cu totul altfel și din punct de vedere al comenzilor de Paște. Am avut o structură cu totul diferită față de anii trecuți, în sensul că am avut comenzi mai multe dar mult mai mici, pentru doar două sau trei persoane. Dacă înainte acestea erau o raritate și aveam comenzi în grup pentru 15-20 de persoane, acum lucrurile au arătat altfel. De obicei cam asta ni s-a cerut, produsele care erau mai greu de făcut și solicită mai mult timp, mai multe ingrediente sau proces.Cel mai mult am vândut…sarmale, care nu este neapărat un aliment specific Paștelui, dar nici foarte ușor de preparat. Este destul de migălos și ca proces și ca durată. Pe locul al doilea ca cerință se situeză tradiționalul drob și friptura de miel. Urmează după aceea deserturile, unde clar numărul 1 a fost cozonacul.
Înainte de a începe pandemia de coronavirus, restaurantul dumneavoastră avea acest specific, delivery?
Diana Stîngă: Avea și acest serviciu inclus în oferta noastră, dar procentul era destul de mic. Oamenii veneau la restaurant pentru a svura produsele noastre. Fie în restaurant, fie își organizau un eveniment. Într-adevăr, în ziua de Paște nu aveam deschis. Acum dePaște a fost mult mai multă agitație, am avut comenzi mai multe, mai migăloase, mai mici. Dar ne-am bucurat de ele așa cum u fost, pentru că pe noi, ca afacere, ne-a ajutat foarte mult în această perioadă, având în vedere că venim după aproape o lună de stare de urgență.
Ați organizat ieri și niște Ateliere de gătit pentru copii. Despre ce este vorba?
Diana Stîngă: Aceste ateliere sunt preferatele mele, au început acum mai bine de trei ani și sunt dedicate în special băieșilor mei, care se joacă și se distrează în bucătărie. E un alt mod de a petrece mai mult timp cu copilul. Sau de a-i fura din fața tabletei sau a televizorului. Iar acum, pentru că nu ne mai putem întâlni (avem deja o gașcă de copii care participă foarte des), am mutat aceste ateliere în online. Și dacă la început le-am moderat eu, după aceea băieții mei au preluat ei inițiativa și se descurcă de minune. Ne place interacțiunea cu copiii, care ne trimit după aceea pozele cu produsele pe care le fac și ei acasă. Copiii dar și părinții lor sunt foarte încântați. Într-adevăr, nu este același lucru ca atunci când atelierele sunt live, dar este o variantă.
Vă doresc să aveți sărbători pascale liniștite alături de cei dragi, să ne gândim că traversăm acum o periodă peste care vom trece și totul va fi bine. Vom fi mai liniștiți, mai odihniți și cu forțe proaspete, să o luăm de la capăt, să facem lucrurile poate cum ne-am dorit sau cu mult mai bine.
Realizator – Larisa Calistru