CONSTANȚA: Doar producătorii avizați de DSP vor comercializa carne de miel în piețe
Publicat de Doina Sirbu, 10 aprilie 2020, 10:27
În perioada 10 – 18 aprilie, în piețele agroalimentare din municipiul Constanța, administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
În condiţiile actuale, care prevăd o serie de măsuri de protejare a sănătății populaţiei, comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele agroalimentare administrate de Regie, în zone special amenajate. Vor fi puse la dispoziție 12 locuri în hala de lactate din Piața Grivița, respectiv 4 locuri în hala de lactate din Piața Tomis 3.
RAEDPP va asigura toate condițiile de igienă și siguranță alimentară în halele unde se va comercializa carne de miel. Producătorii vor purta mănuși și măști, la intrare există dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor și se va face dezinfecție zilnică, după închiderea programului. La rândul lor, clienții au datoria de a respecta regulile privind distanțarea socială și de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația. Personalul pieței va supraveghea și va direcționa fluxul de persoane, astfel încât să fie respectată distanța socială.
Producătorii care și-au manifestat interesul să comercializeze în acest an carne de miel în piețele administrate de Regie provin din județele Constanța și Tulcea, iar mieii sunt sacrificați în abatoare autorizate.
Foto – Primăria Constanța