Unitățile școlare din județul Constanța trebuie să stabilească și să transmită Inspectoratului Școlar Județean programul activităților online
Publicat de Doina Sirbu, 17 martie 2020, 10:26
În această perioadă, toate unitățile de învățământ trebuie să ia măsuri pentru igienizarea spațiilor, iar profesorii vin la școală după un anumit program. Școlile din județul Constanța trebuie să stabilească și să transmită, astăzi, Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) programul activităților online. ISJ solicită autorităților să sprijine elevii pentru a avea acces la cursurile la distanță. Mai multe detalii a dat Inspectorul Școlar General, Sorin Mihai.
Sorin Mihai – Este un program pe care îl face fiecare unitat de învățământ. Eu am transmis să lucreze etapizat, în grupuri restrânse și să lucreze și de la domiciliu. Mai vin și pe la școală, dacă e absolut important. Nu este obligativitate de a veni. Se organizează la nivelul fiecărei unități de învățământ programul, de așa natură cât să se poată asigura aceste activități online cu elevii.
Directorii sunt prezenți în școală.
Sorin Mihai – Trebuie să fie directorii prezenți în școală, pentru că asta e menirea noastră, ca manageri. Mai sunt situații în care s-a autoizolat la domiciliu directorul, a rămas numai directorul adjunct, dar și acolo se suplinește cu membrii ai CA, adică se asigură continuitate. Și la nivelul Inspectoratului Școlar am făcut un program. Venim în echipe și asigurăm continuitatea activității. Transmitem pentru cine solicită ca documentație la diferite instituții.
La TVR2 există posibilitatea ca elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a să urmărească cursurile online.
Sorin Mihai – Avem și această posibilitate, astfel încât să avem contact cu ceea ce înseamnă educația.
Nu se poate ști câți elevi urmăresc. În școlile unde se fac cursuri la distanță, acolo se poate afla câți copii sunt în fața calculatorului.
Sorin Mihai – Încercăm să le punem la dispoziție platfome online, posibilități de organizare a video conferințelor online, astfel încât să avem și o estimare a elevilor care accesează, dar nu putem să mergem în zona obligativității, pentru că sunt fel de fel de situații.
Copiii, probabil, nu își permit un calculator.
Sorin Mihai – Tocmai de aceea am solicitat să ne trimită fiecare unitate de învățământ care este programul activităților online, cam câți elevi ar fi fără posibilitatea de a accesa aceste cursuri. Poate administrația publică locală are posibilitatea să le pună la dispoziție o tabletă, astfel încât să poată să acceseze aceste informații online.
Realizator – Aura Mierluș / Foto – arhivă