Zeci de percheziții ale procurorilor DIICOT. Mai multe persoane au fost reținute
Publicat de Adrian Băncilă, 8 martie 2020, 15:13
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 15 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.
În cauză s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de cannabis și substanțe psihoactive noi, mai anunță sursa citată.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, „în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.
La data de 06.03.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro.
La data de 08.03.2020, cei 15 inculpați au fost prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Constanța, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IGPR, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO – Porturi Maritime și al jandarmilor din cadrul IJJ Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit sursei citate.