Memorandum de Înțelegere între CN APM SA Constanța și cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia
Publicat de , 18 februarie 2020, 12:31
Astăzi a fost semnat Memorandumul de Înțelegere dintre CN APM SA Constanța și PT Pelabuhan Indonezia II (Persero), cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia.
Evenimentul a avut loc la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. Ceremonia de semnare s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Republicii Indonezia în România și Moldova, Excelența Sa M. Amhar Azeth și a prefectului județului Constanța, George Niculescu. Memorandumul, sub titulatura „De la est la est: Dezvoltarea parteneriatelor și deblocarea oportunităților“, a fost semnat de Elvyn G. Massasya, CEO, și Costel Stanca, director general al CN APM SA Constanța.
„Credem că este un restart pentru relațiile noastre comerciale, vom discuta și în continuare posibilitățile de a vedea nave care pleacă in Indonezia și vin direct către România. S-au identificat și potențiale schimburi de mărfuri care ar putea să facă o conexiune între Constanța și porturile din Indonezia. Acest eveniment are loc în contextul în care în acest an se sărbătoresc 70 de ani de diplomație româno-indoneziană“, a declarat Costel Stanca. directorul CN APM SA Constanța.
„PT Pelabuhan Indonezia II (Persero) subordonează 12 porturi publice, 100% deținute de guvernul indonezian, situate în cele mai importante 10 provincii din punct de vedere al creșterii economice. De asemenea, deține 17 companii subsidiare împărțite în următoarele categorii principale: manipulare mărfuri, logistică și servicii portuare, dezvoltare afaceri și utilități. Portul Tanjung Priok – una dintre filialele PT Pelabuhan Indonezia II, reprezintă cel mai mare port comercial din Indonezia, care a operat 7,6 mil. TEU în anul 2018, clasându-se pe locul 22 în topul mondial al porturilor“, se arată într-un comunicat al CN APM SA Constanța.
Memorandumul de Înțelegere prevede principalele linii de cooperare între cele două părți, axate în special pe schimb de informații, tehnologie, IT, securitate cibernetică și schimb de experiență, precum și identificarea de oportunități de afaceri.
Cooperarea va include autoritățile portuare, operatorii portuari, linii de transport maritim, furnizorii de servicii de transport intern și / sau organizațiile conexe.
Text și foto – Cristina Iliuță