CONSTANȚA: Studenții Universității „Ovidius” pot depune dosarele de candidatură pentru mobilitate în cadrul Programului Erasmus+
Publicat de Doina Sirbu, 14 ianuarie 2020, 16:30 / actualizat: 15 ianuarie 2020, 16:49
[message_box title=”MESSAGE TITLE” color=”red”]ADD_CONTENT_HERE[/message_box]
Studenții Universității „Ovidius” pot depune, în perioada 17 februarie- 6 martie 2020, dosarele de candidatură pentru mobilitate în cadrul Programului Erasmus+.
Tinerii pot aplica în țările UE, dar și în altele, printre care se numără: Turcia, Norvegia sau Islanda, pentru studii și practică. Peste 400 de studenți au beneficiat, din anul 2014 până în prezent, de mobilități în cadrul Programului Erasmus+. Cei mai mulți provin de la Facultățile de Medicină și Științe Economice.
Numărul studenților de la Universitatea Ovidius, care aplică pentru a studia gratuit sau a face practică prin Programul European Erasmus+, crește de la an la an.
Dacă în anul 2014 au fost înregistrate 55 de mobilități, în anul universitar trecut au fost aprobate 140 de mobilități.
Cei care aleg bursa de studiu, au posibilitatea de a învăța un semestru sau chiar un an, în străinătate, la o universitate parteneră, iar cei care aplică pentru experiență practică, bursa este de două luni într-o instituție de profil.
”Indiferent de specializare, ei pot aplica pentru o astfel de bursă. Programul oferă un sprijin financiar studenților. În ceea ce privește mobilitatea de studiu, ei primesc un grant cuprins între 470 de euro și 520 de euro pe lună, în funcție de țara de destinație. În cazul în care aceștia sunt cu oportunități reduse, beneficiază de burse sociale sau se califică pentru a beneficia de acestea, pot primi un grant suplimentar de 200 de euro pe lună în limita bugetului nostru disponibil. De asemenea, acest grant suplimentar se acordă automat studenților care aplică pentru o mobilitate de practică. La întoarcerea din mobilitatea de studiu, aceștia au oportunitatea de a-și echivala examenele promovate în străinătate, iar în ceea ce privește mobilitatea de practică, rămâne la latitudinea studentului dacă dorește, sau nu, să-i fie echivalat stagiul”, menționează, Răzvan Ionuț Drugă, secretar programul Erasmus+.
Andreea Danțiș, studentă anul V la Facultatea de Medicină, a beneficiat de bursa Erasmus+ la o universitate din Cehia.
”A fost o experiență minunată, am cunoscut oameni din foarte multe locuri – din Mexic, Thailanda, Italia, Spania. La facultate am întâlnit o organizare foarte bună, transparență și profesorii chiar erau interesați să ne ajute să ne explice. M-am adaptat, a fost foarte bine! Am mai aplicat o dată pentru Erasmus+ și mă voi duce din nou, tot în Cehia”, a completat Andreea Danțiș.
Alina Mlădinoi, masterand la Stiințe Economice, a studiat în Portugalia, iar în Belgia a făcut practică. În același timp este și voluntar în cadrul programului.
”Prima experiență a fost una de studiu în Portugalia. Acolo am avut șansa să studiez la o universitate din Vila Real. A fost o experiență foarte plăcută, am avut șansa să cunosc studenți locali, să interacționez cu ei. La practică am lucrat într-o companie de media, care se ocupa de difuzarea reclamelor TV, am învățat să interacționez cu clienții și să lucrez în echipă într-un mediu de afaceri”, punctează Alina Mlădinoi.
Echipa Biroului pentru Programul Erasmus+ din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța a stabilit calendarul înscrierilor pentru obținerea unei burse de studiu sau de practică!
În perioada 17 februarie – 06 martie 2020, toți studenții universității, interesați de o astfel de oportunitate, își pot depune dosarul de candidatură la sediul biroului, aflat în Str. Ion Vodă nr. 58, sala PC 11. Pentru detalii cu privire la conținutul dosarului de candidatură, persoanele interesate pot trimite un e-mail la adresa erasmus@univ-ovidius.ro.
De asemenea, în perioada 13-16 ianuarie 2020, membrii echipei organizează o serie de evenimente de promovare, sub forma unor sesiuni de întrebări și răspunsuri, ce au rolul de a oferi un suport informațional tuturor celor care își doresc să aplice pentru o mobilitate de studiu sau de practică. Evenimentele vor avea loc în sediile universității.
Întrucât mediul online este unul propice de a face promovare, reprezentanții Biroului pentru Programul Erasmus + din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța au lansat campania ”Share your Erasmus+ experience”. La această campanie, persoanele beneficiare a unei mobilități Erasmus + se pot înscrie cu un testimonial (foto/video), ce ulterior va fi distribuit pe pagina de Facebook a biroului, dar și pe site-ul acestuia. Înscrierile la campanie sunt în plină desfășurare și se vor încheia la începutul lunii martie.
Mai multe detalii despre activitatea biroului puteți găsi și pe pagina de Facebook a acestuia, www.facebook.com/erasmus.uoc/<http://www.facebook.com/erasmus.uoc/>.
Realizator – Aura Mierluș / Redactor online – Doina Sîrbu / Foto – unsplash.com