CONSTANȚA: Lansarea cărții „Managementul informației în media” a avut loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin’’ – FOTO
Publicat de Doina Sirbu, 10 decembrie 2019, 09:02
Conf. univ. dr. Raluca Petre, coordonatorul Specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), și-a lansat cel mai recent volum, „Managementul informației în media”. Cartea Ralucăi Petre își propune să fie un ghid anti-manipulare care să ajute consumatorii de mass-media să facă diferența între adevăr și non-adevăr, între știri documentate și zvonuri, între știri reale și fake-news.
Tocmai de aceea este binevenită cartea conf. univ. dr. Raluca Petre, despre care profesorii ei au numai cuvinte de laudă.
‚‚Eu cred că dincolo de toate, lucrarea Ralucăi este mai mult decât un manual, este un ghid pentru oricine vrea să citească presă și trebuie să știe cum să o citească’’, a declarat vicepreședintele Asociației de Istorie a Presei, prof. univ. dr. Aurelia Lăpușan.
Apariția editorială este motiv de bucurie și pentru decanul Facultății de Litere, prof. univ. dr., Cristina Tamaș.
‚‚Mă bucur pentru că orice carte, orice volum, orice realizare a unui coleg din Facultate, de la specializarea Jurnalism, este ,de fapt, un câștig pentru specializarea aceasta la care eu țin foarte mult’’, a spus prof. univ. dr., Cristina Tamaș.
Despre importanța editurii la care apare o carte ne-a vorbit și prof. univ. dr., Ana Maria Munteanu.
‚‚Nu e ușor să publici la editura Tritonic. Sunt obstacole de toate felurile, dar editura Tritonic este o editură de prim rang pentru cartea academică, iar primul gest care recomandă seriozitatea unui volum este editorul care te-a acceptat, editorul a cărui muncă se adaugă, este fereastra prin care o carte o carte ajunge în orizonul public’’, a declarat prof. univ. dr., Ana Maria Munteanu.
‚‚Dacă este ceva de la care nu m-am abătut, acestea au fost principiile. Și indiferent de câtă tehnologie vom avea, indiferent cât se schimbă lumea, cred că principiile rămân. Și este exact în jurul principiilor puternice, este exact acolo unde această carte se articulează și se structurează, iar bunele principii sunt cele ale adevărului, ale căutării adevărului, ale verificării informațiilor și a nemulțumirii față de lucrurile care sunt aparent bune, aparent frumoase, aparent voluptoase, aparent sensibile și mișcarea aceea către raționalitate’’, a declarat conf. univ. dr. Raluca Petre, autoarea cărții.
Cei mai câștigați vor fi, însă, studenții din anul I de la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, care vor susține examentul din prima sesiune din această carte.
Realizator – Cecilia Pătrăhău / Redactor online – Doina Sîrbu / Foto – Cecilia Pătrăhău / Jurnalism OUC, pagina de Facebook