Prima pagină » Ştiri » Actualitate » Enterocolita, pericolul din timpul verii. Peste 250 de cazuri, înregistrate în doar două săptămâni, la Constanța
Enterocolita, pericolul din timpul verii. Peste 250 de cazuri, înregistrate în doar două săptămâni, la Constanța
Publicat de ,
16 iulie 2019, 15:07
Principala patologie cu care se confruntă, în această perioadă, medicii de la Spitalul de boli Infecțioase din Constanța este cea legată de enterocolite.
Purtătorul de cuvânt al instituției, dr. Ana-Maria Iancu, a susține că pentru a nu contracta boala trebuie atenție igiena mâinilor cât și locul de unde sunt procurate alimentele.
„Ținând cont de calea de transmitere, orală sau digestivă, enterocolita acută poate fi secundară unei igiene precare, de aceea se recomandă întotdeauna spălarea pe mâini, înainte de consumul alimentelor, dar și expunerii la soare a alimentelor, care devin astfel perisabile. Este mai frecvent întâlnită la copii și există situații în care sunt focare de enterocolită acută sau de toxiinfecție alimentară“, a declarat dr. Ana-Maria Iancu.
În intervalul 01-15 iulie au fost diagnosticate, la Constanța, 267 de cazuri de enterocolite. Medicii spun că trebuie precauții suplimentare în timpul sezonului estival la o gamă de alimente cum ar fi lactatele, ouăle, dar și carnea de pui care trebuie gătită suficient.