Marinarii militari vor fi prezenți la Ziua Drapelului Național
Publicat de Doina Sirbu, 25 iunie 2019, 14:10
Militarii din Forţele Navale Române vor participa miercuri, 26 iunie, la ceremoniile militare şi religioase care vor avea loc, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, la Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag și București.
La Constanța, militarii din Forțele Navale Române vor depune drapelul național la Catedrala „Sfinții Petru și Pavel”, marți, 25 iunie, pentru oficierea slujbei de sfințire a acestui important simbol național. Miercuri, 26 iunie, drapelul României va fi înălțat pe catarg, în acordurile Imnului Național al României, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, începând cu ora 10.00.
La Mangalia, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonialul militar și religios de la Complexul Monumental din Piața Republicii, începând cu ora 10.00.
La Brăila, ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Național vor începe la Catedrala Nașterea Domnului și vor continua în Piaţa Independenţei, în intervalul orar 09.00-10.00.
La Tulcea, militarii vor participa la un ceremonial care va avea loc în Piața Tricolorului, în intervalul orar 10.00-11.00.
La Babadag, ridicarea drapelului național de la biserica din localitate și aducerea acestuia la Monumentul Eroilor, precum și desfășurarea activităților prilejuite de această sărbătoare națională se vor desfășura, în intervalul orar 09.30-10.30.
În Bucureşti, reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale vor participa la ceremonia publică din Piaţa Tricolorului, de la ora 09.30.
Drapelul va fi binecuvântat de către un preot militar şi va fi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României.
La ceremoniile militare și religioase vor mai fi prezenți și cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, reprezentanți ai autorităților locale și ai altor instituții publice.
26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, ziua în care Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul (roșu, galben și albastru) să reprezinte steagul tuturor românilor.
Cele trei culori ale drapelului național împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.
redactor online – Doina Sîrbu / foto – unsplash.com