CET Palas a intrat zilele acestea în insolvenţă
Publicat de Doina Sirbu, 31 mai 2019, 16:57
Reprezentanţii societăţii spun că nu există motive de îngrijorare pentru constănţeni – intrarea în insolvenţă a societăţii nu îi va lăsa fără apă caldă în perioada următoare şi nici fără căldură la iarnă. Ce va urma după declararea insolvenţei, aflăm de la directorul tehnic al CET Palas, Monica Neacşu.
‚‚O să urmeze o perioadă cu un plan de reorganizare, se are în vedere, în special, să se asigure continuitatea furnizării agentului termic și să se creeze condiții pentru noi surse de energie termică, pentru că, așa cum știți, centrala noastră a fost pusă în funcțiune în 1970, ea a mai avut niște modernizări pe parcurs, dar sunt necesare noi surse de energie termică. Există în studiul de fezabilitate făcut de o firmă japoneză, care are în vedere niște surse noi de cogenerare și niște cazane de apă fierbine pentru perioada de iarnă’’, a spus directorul tehnic al CET Palas, Monica Neacşu.
Investiţia se poate realizat în următorii trei ani, iar până atunci, CET Palas poate asigura în continuare furnizarea agentului termic – a mai spus Monica Neacşu. În ceea ce priveşte tarifele, veştile celor de la CET Palas sunt bune.
‚‚Începând cu 1 mai, prețul gazelor naturale pentru consumul populației, pentru energia termică pentru populație, a fost fost plafonat la 68 de lei pe MWh, preț care va rămâne în vigoare până în 2022. Nu există pericolul ca să crească prețul energiei termice. Este posibil, începând cu 1 iulie, la Constanța, să fie o ușoară scădere a acestuia având în vedere acest preț al gazelor naturale’’, a mai spus directorul tehnic al CET Palas, Monica Neacşu.
redactor online – Doina Sîrbu / foto – arhivă