Al doilea turneu Smart Start USA în România a început, astăzi, la Constanța
Publicat de , 14 mai 2019, 17:46
Al doilea turneu Smart Start USA în România a început, astăzi, la Constanța. Și tot astăzi a fost redeschisă platforma pe care antreprenorii locali se pot înscrie în program.
La prezentarea de astăzi, investitorilor constănțeni care vor să-și găsească un partener de afaceri sau o piață de desfacere în Statele Unite ale Americii li s-au prezentat avantajele oferite de programul Smart Start USA și oportunitățile concrete de dezvoltare a afacerilor oferite de piața americană. Acestea au fost identificate în urma celor 3 misiuni economice organizate, până acum, de Smart Start USA la Miami și New York.
Constanța a fost primul oraș în care a fost prezentată această nouă ediție a programului, iar turneul de prezentare va continua, zilele următoare în 9 orașe reprezentative pentru țintele programului și economiile locale.
Smart Start USA este șansa reală a antreprenorilor români de a depăși granițele române și europene și de a intra pe o piață cu foarte multe posibilități de dezvoltare.
Prin Smart Start USA, 85 de companii românești au intrat în dialog direct cu reprezentanți ai administrației locale și ai mediului de afaceri din Statele Unite, descoperind atât oportunități concrete de afaceri cât și particularitățile economice și legislative reale ale pieței americane.
Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului Smart Start USA, a oferit celor peste 150 de participanți, prezenți la Universitatea Ovidius, detalii despre program și înscrierea pe platforma Smart Start USA:
„Avem deja rezultate, avem companii care au depus deja proiecte și au fost finanțate, avem zeci de companii din România care au fost în Statele Unite în cele trei misiuni economice pe care le-am avut anul trecut și anul acesta la New York și la Miami. Au fost companii din Constanța la ambele misiuni economice, iar lucrul acesta ne dă putere să mergem mai departe. Ne dorim ca anul acesta să îmbunătățim ce am început anul trecut, avem doar 6 luni de când am inițiat programul și deja am prezentat primele rezultate care, din punctul meu de vedere sunt foarte bune, iar eu îmi doresc să continuăm acest program.“
Reporter: Ce trebuie să facă antreprenorii care vor să acceseze acest program și să facă afaceri în America?
„Trebuie în primul rând să-și dorească foarte mult. Eu văd cazuri și cazuri. Sunt antreprenori care sunt foarte deciși și atunci pentru ei programul acesta reprezintă o oportunitate uriașă, dar sunt și antreprenori mai puțin deciși. Totuși, chiar dacă nu iau o decizie finală de a investi în Statele Unite sau de a-și găsi un partener, se întorc cu un plus valoare în țară, înțeleg mult mai bine cum funcționează o economie la nivelul economiei SUA, bineînțeles, o democrație consolidată cu o economie de piață foarte veche și mulți dintre ei își modifică anumite aspecte în business pentru a fi mai performanți, pentru a fi mai competitivi.“
Reporter: Există anumite preferințe ale pieței americane pentru anumite industrii românești?
„Suntem foarte apreciați pentru ceea ce facem în zona de IT, foarte mulți români lucrează în acest moment în Statele Unite pentru companii foarte mari. Cred ca există și pentru produse agricole o cerere destul de mare, întrebarea este cât suntem noi capabili să livrăm în timp util. Inclusi industria textilă este foarte apreciată, toate produsele din România în zona textilă sunt considerate Made in Europe, calitate superioară.“
În perioada 22 – 27 iunie, va fi organizată în Miami o nouă misiune economică la care sunt așteptați investitorii care doresc să își găsească parteneri sau o piață de desfacere în Statele Unite ale Americii.
Redactor – Monica Cruceanu Comșa / Foto – Monica Cruceanu Comșa