DELTA DUNĂRII: Începe minifestivalul scrumbiei
Publicat de Doina Sirbu, 29 aprilie 2019, 15:44
În perioada 3-5 mai, în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe, turiştii sunt aşteptaţi la minifestivalul scrumbiei. Eduard Acsente, organizatorul evenimentului, ne-a prezentat câteva reţete de preparare a scrumbiei.
‚‚Vom mânca foarte multă scrumbie, scrumbie gătită în stil tradițional și vom face și câteva degustări de vinuri. Scrumbia se poate prepara în foarte multe feluri. Noi avem câteva metode foarte simple, marinat de scrumbie și iese extraordinar, se topește în gură. Apoi, batogul de scrumbie, este scrumbia sărată 24 de ore și după aceea este desărată și uscată la soare și scrumbia afumată. Avem foarte multe rețete de gătit scrumbia, gratarul de scrumbie, chiftelele din scrumbie și toate celelalte’’, a declarat Eduard Acsente.
Eduard Acsente, organizatorul Festivalului Scrumbiei de la Sfântu Gheorghe a mai declarat că într-una dintre seri se va organiza şi o degustare de caviar.
redactor online – Doina Sîrbu