După caltaboşi şi sarmale stropite cu vin urmează detoxifierea cu varză acră
Publicat de magda.chirana, 26 decembrie 2014, 08:42
După sărbatori , când consumul de alimente grase şi alcool este mai ridicat decât în tot timpul anului, se recomandă începerea unei cure de detoxifiere, foarte potrivită fiind zeama de varză murată, deoarece ajută la dezinfectarea tractului digestiv.
Sunt recomandate câte 2-3 pahare cu zeamă de varză în fiecare zi.
Zeama de varză murată este unul dintre cele mai bune remedii pentru trezirea din mahmureală, după o noapte de petrecere dar se pare că este un foarte bun antianemic, revitalizant şi diuretic.
Cura cu varză murată sau zeama acră este indicată, de asemenea, pentru controlarea apetitului alimentar crescut.
Varza murată pe lângă proprietăţile detoxifiante, tratează constipaţia şi reglează tractul digestiv, ajutând la eliminarea rezidurilor. În plus, ajută la digestie mai ales când la masă au fost servite alimente grele.
Cu toate acestea, se recomandă precauţie la administrarea de zeamă de varză deoarece consumată în exces, poate favoriza tulburari intestinale.