Cum să reducem risipa de alimente
Publicat de magda.chirana, 24 decembrie 2014, 10:44
În România, fiecare persoană aruncă anual 100 de kilograme de alimente, în general, din cauza planificării defectuoase şi a depozitării incorecte.
Iată câteva recomandări care să vă ajute la reducerea risipei de produse alimentare:
1. Planificaţi cumpărăturile. Inainte de a merge la cumpărături, stabiliţi meniul pe toată săptămâna şi faceţi o listă cu alimentele de care aveţi nevoie. Este important ca lista să fie respectată pentru a limita risipa de alimente.
2. Verificaţi termenele de valabilitate. Nu cumpăraţi produse uşor perisabile dacă ştiţi că nu veţi avea timp sa le consumaţi în timp util. Nu cumpăraţi alimente cu termene de valabilitate care expiră curând.
3. Păstraţi alimentele conform instructiunilor de pe ambalaj.
4. Nu aglomeraţi frigiderul, întrucât acesta nu va mai permite circulatia vaporilor de aer, motiv pentru care nu va mai răci la parametrii normali, iar mâncarea se va deteriora mai repede.
5. Congelaţi alimentele pentru a le ăastra mai mult timp.
6. Gătiţi doar atât cât puteţi consuma.