Protocol de colaborare între Ministerul Turismului și FPTR, semnat astăzi la Constanța. Bogdan Trif: „Marea Neagră va redeveni polul de atracție turistică din regiune“
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 27 iulie 2018, 10:13 / actualizat: 27 iulie 2018, 12:51
Ministrul Turismului Bogdan Trif a semnat astăzi protocolul de colaborare cu Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) privind promovarea turismului românesc .
Oficialul a declarat că în acest context a fost organizat un Infotrip cu jurnaliștii străini care au venit pentru prima data pe litoralul românesc. Trif a mai spus că Marea Neagră va redeveni ce a fost și anume polul de atracție turistică din regiune.
„E nevoie de o strânsă colaborare cu mediul online“, crede ministrul Turismului.
La rândul său președintele FPTR, Mohamad Murad, a susținut că protocolul semnat are drept scop finanțarea și sprijinirea acțiunilor ministerului prin oferirea de infotripuri jurnaliștilor străini. „Turismul românesc concurează cu Bulgaria, Grecia și Turcia. Produsul turistic românesc este de nota 7-8-9, dar este și de nota 5“, a dus Murad.
Președintele Consiliului județean Constanța, Horia Țuțuianu, a apreciat faptul că infotripul cu jurnaliștii străini a fost făcut și la Constanța. „Apreciem faptul că județul Constanța a fost inclus în itinerariul delegației străine și astfel într-una din cele șase regiuni de promovare turistică“, a spus Țuțuianu.
Reamintim că Ministrul Turismului, Bogdan Trif, se află astăzi la Constanța, unde alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a susținut o conferință de presă pe tema promovării României în contextul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.
În scopul consolidării imaginii României, Ministerul Turismului şi Ministerul Afacerilor Externe au organizat mai multe Infotripuri de documentare a jurnaliştilor din statele membre ale Uniunii Europene, în 6 zone ale ţării. Judeţul Constanţa a fost inclus în itinerariul delegaţiei străine, vizita jurnaliştilor străini fiind programată în perioada 25-29 iulie.
„Toți jurnaliștii străini, care au răspuns invitațiilor noastre de până acum și care au ajuns în România, s-au arătat uimiți de cât de spectaculoasă este țara noastră și de frumușețea obiectivelor turistice. Iată că aceste infotripuri și-au atins scopul și am reușit să promovăm România prin intermediul presei străine, care a descris țara noastră dintr-o perspectivă pozitivă. Eram convins că România îi va impresiona și m-a bucurat mult faptul că oamenii de presă din străinătate au apreciat locurile noastre la justa valoare. Cu siguranță aceste vizite, care vor continua până la sfârșitul anului, vor avea efectul dorit de noi, iar turiștii din alt țări vor trece România pe lista țărilor ce merită să fie vizitate“, a mai afirmat ministrul Bogdan Trif.
Scopul principal al acestor vizite este acela de a demonstra că România, deşi este parte integrantă a conceptului european, aliniată standardelor şi valorilor comunităţii UE, îşi păstrează particularităţile, unicitatea şi tradiţiile, iar spiritul şi moştenirea culturală românească reprezintă manifestarea „unităţii în diversitate“, motto-ul Uniunii Europene.
Redactor: Dana LEBED