Afecțiunile digestive sunt în toi în sezonul estival! Ce este de făcut?
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 18 iulie 2018, 13:22
De la începutul acestei luni, numărul persoanelor cu afecțiuni digestive care s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase este în continuă creștere.
Astfel săptămâna trecută 80 de pacienți au fost diagnosticați , 48 având nevoie de internare, cu 18 mai mulți față de săptămâna precedentă
Mulți dintre pacienți sunt turiști care nu respectă regulile de igienă pe plajă, avertizează dr. Stela Halichidis, managerul spitalului.
„La temperatura ambianță bacteriile se înmulțesc nestânjenite și de aceea se recomandă mâncarea să fie păstrată în condiții termice corespunzătoare, adică la frigider, după preparare. Din păcate, sunt și multe unități alimentație publică ce nu respectă regulile. Mâncarea este perisabilă, tot ce nu s-a consumat trebuie aruncat, unii probabil servesc alimentele și de pe o zi pe alta și astfel ajung pacienții la noi. De știut este faptul că prima urgență ar fi de hidratare a pacientului, în special la copii, unde suprafața corpului este mai mică, iar deshidratarea este mai severă“, a explicat medicul Stela Halichidis, pentru Radio Constanța.
Redactor: Carmen SANDU