CONSTANȚA: Conferinţa internațională Black Sea and Balkans Security Forum
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 14 iunie 2018, 09:04
Cea de-a II-a ediţie a conferinţei internaţionale Black Sea and Balkans Security Forum, organizată de New Strategy Center în parteneriat cu Universitatea Ovidius şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, se desfășoară în perioada 14-16 iunie, în staţiunea Mamaia.
La conferinţă participă miniştrii afacerilor externe din România, Turcia şi Polonia dar şi vicepremierul Republicii Moldova. Vor mai fi prezenţi la dezbateri şefii apărării din România şi Italia. Şi-au mai anunţat participarea generalul (r) Philip M. Breedlove şi General Lt. Jan Broeks – șeful Staff-ului Militar Internațional al NATO.
New Strategy Center precizează că: „Black Sea and Balkans Security Forum va aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la securitatea societală în regiune, provocările războiului hibrid, influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est și a Mediteranei de Est, securitatea energetică, cooperarea economică în Balcani și Marea Neagră, riscurile și provocările în mediul financiar, securitatea cibernetică, cooperarea industrială în domeniul apărării. Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și a zonelor învecinate.
Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la: securitatea în regiune, influenţa militarizării regiunii Mării Negre asupra securităţii Europei de Est şi a Mediteranei de Est, securitatea energetică, provocările războiului hibrid, cooperarea economică în Balcani şi Marea Neagră, securitatea cibernetică, riscurile şi provocările în mediul financiar şi cooperarea industrială în domeniul apărării”.
Reuniunea se va supune regulilor Chatham House, urmând ca înalţi oficiali români şi străini, oficiali NATO, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul relaţiilor externe şi securităţii naţionale, alături de invitaţii din zona academică din străinătate să participe la dezbateri atât în cadrul unor sesiuni deschise cât şi la paneluri cu audienţă închisă, pe teme de interes pentru securitatea României şi a zonelor învecinate.