Poveștile despre frumusețile insuficient explorate ale Dobrogei inspiră planurile de excursie ale tot mai multor turiști
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 9 iunie 2018, 15:34
Pe lângă frumusețea litoralului Mării Negre și unicitatea Deltei Dunării, Dobrogea are de oferit și alte atracții turistice care merită explorate în egală măsură.
Eugen este specialist în marketing în Ploiești și pasionat de călătorii. Poveștile prietenilor despre frumusețea Cheilor Dobrogei l-au adus pe aceste meleaguri. A picat la țanc pentru a surprinde un apus de soare unic, despre care auzise de nenumărate ori în relatările amicilor săi pasionați de drumeții și explorări.
Tânărul ploieștean s-a documentat și a aflat că în Dobrogea există numeroase rezervații naturale pe care merită să ajungă să le vadă. Zis și făcut!
„M-am documentat puțin înainte și mi-a plăcut ce am văzut: niște formațiuni foarte interesante și întâmplarea fericită a făcut să ajungem chiar la asfințit să le admirăm. Există peșteri peste deal: Peștera Liliecilor, Peștera lui Adam, iar atmosfera oferă o adevărată bucurie. Este prima oară pentru mine, prietenii mei au mai fost, s-au și urcat puțin pe acolo. Vom reveni poate și în alt anotimp și un răsărit ar fi interesant de văzut aici“, crede Eugen.
Tânărul a mai vizitat Parcul Național Munții Măcinului și este îndrăgostit de munții și de peșterile din Dobrogea.
„Am vizitat niște chei care nu sunt marcate, însă sunt parcurse de un traseu, cine vine pe acolo și le cunoaște a creat și o potecă, sunt mulți care le vizitează, se numesc Cheile Chediului cu vârful Cozluk. Acolo se află singura cascadă oficial cunoscută sau recunoscută din Munții Măcin, care în timpul primăverii este de-a dreptul spectaculoasă, iar peisajul este de-a dreptul deosebit“, mai spune turistul din Ploiești.
Deși mărturisește că muntele ocupă un loc special în inima lui, Eugen a recunoscut că și Dobrogea l-a impresionat în mod deosebit.
„Aș recomanda, prin zona de sud, spre Adamclisi, Călărași, pe drumul național, evitând cu această ocazie aglomerația de final de minivacanță, am făcut noi așa un mic traseu și vrem să vizităm niște peșteri care sunt mai puțin cunoscute spre granița cu Bulgaria, dar foarte spectaculoase. Lângă Schitul Sf. Gherman Canaraua Fetii, aproape de Băneasa, sunt convins că o să fie frumos!“, a conchis ploieșteanul.
Exemplele date de Eugen din Ploiești sunt doar câteva din alternativele pe care turiștii care ajung în Dobrogea pentru mare sau deltă le au pentru explorare și petrecerea timpului liber în natură.
Redactori: Carmen SECUIU; Cristina SÎMBETEANU