Festivalul Scoicilor: Chef Cătălin Scărlătescu –„Cea mai bogată zonă culinară a României este Dobrogea”
Publicat de Arantxa Catană, 18 mai 2018, 18:47
Festivalul Scoicilor a revenit la Constanţa, în Piaţa Ovidiu, cu cea de-a treia ediţie.
Constănţenilor li se promit reţete unice, pentru pregătirea scoicilor, precum şi alte surprize culinare.
„Eu m-am născut în Constanța, am făcut 70.000 de kilometri prin toată țara și vă spun că cea mai bogată zonă culinară a României este Dobrogea. La noi în Dobrogea sunt o grămadă de turci, tătari, machidoni și o grămadă de alte nații – toți au contribuit la mâncarea pe care noi o mâncăm aici. Marea ne-a fost aproape, ne-a dat scoici, ne-a dat pești, ne-a dat rapane, mourn, avem Deltă – deci, este clar că la noi în Dobrogea găsiți cea mai bună mâncare. Faptul că eu am făcut Festivalu Scoicilor nu-I nimic întâmplător. Eu m-am născut aici, am copilărit pe malul mării, noi mâncăm scoici și rapane de când eram mici”, a declarat pentru Radio Constanța organizatorul evenimentului, chef Cătălin Scărlătescu.
Organizatorii festivalului dau asigurări că majoritatea materiei prime provine din România.
„Toată scoica este din Marea Neagră. Absolut toată scoica. Iar cea congelată este procesată tot din Marea Neagră. Eu sunt genul de om care îmi doresc foarte tare să mănânc lucruri de la mine din țară. Să nu mai importăm și de la alții. Pe cât posibil, 90% o ținem sun control – adică: roșiile sunt de la serele din Dobrogea, usturoiul este de-al nostru, pastele nu sunt de la noi – dar scoicile și absolut tot ce gătim noi pe aici, până și pâinea vine de la Poarta Albă, de la o fabrică de pâine de la noi din țară”, a punctat chef Cătălin Scărlătescu.
Festivalul Scoicilor va fi deschis în Piaţa Ovidiu până pe 20 mai.
Reporter: Bogdan Comșa
Redactor online: Arantxa Corleanu