Galaţi: Peste 200 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul lunii aprilie
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 18 mai 2018, 09:32
Peste 200 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns, din luna aprilie, când a început raportarea acestor cazuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean Galaţi sau la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Potrivit sursei citate, numai în ultima săptămână de raportare, 45 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la spital, nefiind depistat niciun caz de boală Lyme.
„În total, de la începutul raportării acestor cazuri, din aprilie, numărul celor care au necesitat ajutor medical după ce au fost muşcaţi de căpuşe a fost de 203. Numai la ultima raportare din ultima săptămână s-au înregistrat 45 de cazuri de gălăţeni care au fost muşcaţi de căpuşe şi au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor. Nu s-a înregistrat niciun caz de boală Lyme”, a spus Liliana Iordăchescu.
-
CITEȘTE și: Atenție mare la ieșirile în natură! Zeci de constănțeni au ajuns la Urgență cu înțepături de căpușe
Medicii au precizat că sunt expuse riscului de a fi muşcate de căpuşe persoanele care merg la iarbă verde sau lucrează afară, în zone cu multă vegetaţie. Ei recomandă prezentarea persoanelor afectate la camera de gardă pentru extracţia căpuşei, pentru că unele încearcă să facă acest lucru singure şi riscă suprainfectarea muşcăturii de căpuşă cu borellia, un microorganism care provoacă boala Lyme.
Boala Lyme se mai numeşte şi borelioza Lyme şi este cauzată de o bacterie transmisă prin muşcătura de căpuşă. Simptomele tipice includ febra, durerile de cap, oboseala şi o erupţie caracteristică pe piele.
Anul trecut, în aceeaşi perioadă de raportare, aproximativ 160 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la spital.