Ovidiu Cupșa, reales vicepreședinte al EDINNA pentru al treilea mandat consecutiv
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 15 mai 2018, 16:48
Sorin Ovidiu Cupşa, directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), ambasador maritim al Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO), a fost reales pentru a treia oară consecutiv în funcţia de vicepreşedinte al EDINNA, informează un comunicat de presă al CERONAV.
Potrivit sursei citate, în 15 şi 16 mai, se desfăşoară la Harlingen, în Olanda, cea de-a XII-a Adunare Generală a Asociaţiei EDINNA – Education in Inland Navigation, reţeaua educaţională europeană pentru navigaţia pe ape interioare, ocazie cu care directorul general al CERONAV a fost ales pentru a treia oară în funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei.
Referitor la agenda întrunirii, directorul general Sorin Ovidiu Cupşa a transmis că reuniunea are ca punct major de interes Directiva Europeană 2017/2397 privind recunoaşterea calificărilor profesionale în sectorul navigaţiei pe ape interioare, document ce are ca termen de transpunere în legislaţia naţională a Statelor Membre UE luna ianuarie 2022. Directiva în sine încununează eforturile depuse de Comisia Europeană, Comitetul European pentru standardizarea calificărilor profesionale pe apele interioare din Europa şi numeroase organisme internaţionale şi instituţii de resorţ inclusiv CERONAV .
„În calitate de vicepreşedinte EDINNA, doresc să contribui în mod eficient la armonizarea şi dezvoltarea sistemului educaţional şi de formare profesională din acest sector şi să susţin organizaţia să-şi atingă obiectivele finale. Sunt încrezător că poziţia mea de ambasador maritim IMO, expertiza mea personală câştigată în cadrul unor proiecte transnaţionale anterioare conduse de CERONAV, precum şi contribuţia mea la activităţile proiectului Danube SKILLS îmi vor fi utile în îndeplinirea responsabilităţilor faţă de membrii EDINNA în ceea ce priveşte punerea în aplicare a noii Directive Europene 2017/2397 privind recunoaşterea calificărilor profesionale în sectorul navigaţiei pe ape interioare“, a declarat Sorin Ovidiu Cupşa, potrivit sursei citate.
Proiectul Danube SKILLŞ derulat prin Programul Transnaţional Dunărea, va contribui la implementarea Directivei Europene prin elaborarea de instrumente şi strategii în sprijinul transpunerii acesteia în legislaţia naţională şi acreditării instituţiilor de pregătire profesională din cele opt ţări implicate în proiecţ precizează comunicatul.