UPDATE! Trei lei de mare californieni au ajuns la Delfinariul din Constanța (video+galerie foto)
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 18 aprilie 2018, 14:58 / actualizat: 18 aprilie 2018, 16:32
Zilele acestea au ajuns la Delfinariul din Constanța trei exemplare de lei de mare californieni. Robert Goicetta este specialistul care îi însoțește și care ne-a făcut cunoștință cu ei:
„Unul este foarte mare și doi foarte mici. Dar, nu sunt doi pui și un adult, ci aceasta este diferența dintre masculi și femele. Aici avem un mascul și două femele, iar femelele sunt adulte și de mărime obișnuită. Pe mascul îl cheamă Sam și are aproape 9 ani, este născut la Grădina Zoologică din Nurnberg, Germania, iar cele două femele sunt Kelly și Inuk, de 5 respectiv 10 ani, ambele născute în captivitate în Franța. Sam a ajuns la Constanța de la sfârșitul lunii martie, iar acum câteva zile au ajuns și femelele, din Ungaria. Împreună formează un grup, care încearcă să se aclimatizeze, să se adapteze și, până acum, merge totul foarte bine. Sunt sănătoși, mănâncă bine și îi lăsăm se se obișnuiască unul cu celălalt, încet, încet începem și antrenamentul”, spune Robert Goicetta.
Ei vor putea fi văzuți, un an, la Constanța grație unui program de cercetare pe care Delfinariul îl are cu o firmă din domeniul dresajului de mamifere marine, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.
„În primul rând este o colaborare științifică și educativă între noi și Fauna Consulting, o firmă ce are specialiști în domeniul dresajului și întreținerii mamiferelor marine. Robert Goicetta este curator de delfini și mamifere marine, având o experiență de 25 de ani în domeniu și care a lucrat de la Vancouver la Sao Paolo, dar și în mai multe delfinarii în Europa, este consultant la mai multe delfinarii și membru în comisii pentru bunăstarea animalelor. Sunt bucuros că au reușit să găsească o soluție să vină la noi, ca expozanți, pe o temă educativă, științifică, o temă de conservare a mediului. Veți vedea niște lucruri interesante, drăguțe, hazlii, în care animalele vor recolta plastice din apă, plastice care ajung acolo din cauza noastră și vor transmite că un mamifer marin suferă de prezența acestor plastice în apă, iar noi ca mamifere ce ne hrănim din apă suferim la rândul nostru din cauza microplasticelor ce ajung în pește. Mesajul nostru este de a păstra mările și oceanele curate!“, a subliniat Adrian Bîlbă.
Redactor: Cecilia PĂTRĂHĂU