Sejur de vis și amintiri unice pentru românii care au decis să petreacă Paștele în Deltă
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 11 aprilie 2018, 15:42
Litoralul nu este o zonă de tradiție pentru petrecerea Paștelui, însă se pare că Delta Dunării devine o destinație favorită. Numeroși turiști au petrecut Paștele în Deltă, au mers la bisericile ortodoxe ale rușilor lipoveni sau grecilor din comunitățile de localnici și s-au bucurat de natură, ne-a spus Daniel Ilușcă, președintele Patronatului Turismului din Delta Dunării.
„Pensiunile, hotelurile sau casele de vacanță ale localnicilor sau ale altor proprietari au oferit un sejur complet turiștilor din Deltă. Am estimat noi peste 3.000 de turiști care au vizitat Delta în această perioadă și care au beneficiat de masa tradițională de Paște, dar și de excursiile și pachetele pe care fiecare gospodărie le-a oferit, de la partide de birdwatching și de pescuit la știucă, chiar dacă în vinerea dinaintea Paștelui s-a intrat în perioada de prohibiție este permis pescuitul la știucă, dar cu eliberarea capturii“, spune Daniel Ilușcă.
Nivelul ridicat al Dunării din această perioadă a dat posibilitatea turiștilor să exploreze zone unice, a mai precizat Daniel Ilușcă.
„Ca un fapt inedit, în afară de vremea care a fost superbă și își continuă zilele frumoase și acum, de spui că-i vară, este faptul că multe din excursiile care nu se pot face vara din cauza nivelului scăzut, acum apa fiind foarte ridicată practic s-au putut și se pot trasee super frumoase în canale și lacuri în care nu poți să intri decât în această perioadă a anului. Vegetația începe să iasă, păsările își fac cuiburi, este ceva frumos, este magnific, apa este limpede-lacrimă, lucru pe care nu-l vezi decât cel târziu până la jumătatea lunii iunie“, a punctat Ilușcă.
Prețul unui pachet mediu de trei nopți cu demipensiune și cina festivă de Paște a fost de 1.000 de lei de persoană, tarif care se menține în această perioadă de extrasezon.
Redactor: Monica CRUCEANU-COMȘA