Secretele pentru cozonacul și pasca perfecte, dezvăluite în cadrul evenimenului „Dobrogea în Sărbătoare. Pasca şi Cozonacul“
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 1 aprilie 2018, 11:59
În Săptămâna Mare, producătorii locali de pască şi cozonac se reunesc cu produse specifice sărbătorilor.
Se vor dezvălui reţete şi tehnici de dospire, dar mai presus de toate vor avea loc degustări de cozonac şi vinuri dobrogene din Delta Dunării.
Reţeta cozonacului dobrogean a fost influenţată în timp de prezenţa etniilor, am aflat de la somelierul Carmen Paraschivescu: „Este unul dintre cei mai buni cozonaci, pentru că la facerea lui au contribuit membri ai tuturor etniilor de aici și nu numai cei care sărbătoresc Paștele sau sărbătorile creștine, ci chiar și musulmanii. Se confundă cozonacul dobrogean cu cel bulgăresc, cu cel lipovenesc, un produs ca un concept acest cozonac, pe care fiecare îl face exact așa cum îi place lui“.
Evenimentul „Dobrogea în Sărbătoare. Pasca şi Cozonacul” va avea loc mâine, la cofetăria „Moesis“ by Angelo din Constanţa.