Județul TULCEA va avea trei noi porturi turistice și de agrement
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 22 martie 2018, 11:06
Reuniune importantă pentru turismul din Delta Dunării, iniţiată de ministrul Turismului
Ministerul Turismului a iniţiat, la Tulcea, o reuniune a tuturor operatorilor de turism din Delta Dunării, la care au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Mălin-Matei Muşetescu, directorul Aeroportului din Tulcea, Victor Tarhon, precum şi operatorii implicaţi în industria turismului, de la agenţii, la hotelieri sau patroni de restaurante.
Reuniunea a fost cerută de ministrul Turismului, Bogdan Trif, şi organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea.
Scopul întâlnirii a fost de a prezenta situaţia reală a turismului din Delta Dunării, dincolo de statisticile oficiale. Ministrul Turismului a vrut să afle direct de la operatorii implicaţi în industrie care sunt nevoile pe care le au, dar şi ce soluţii propun aceştia pentru a dezvolta zona din punct de vedere turistic.
Ministrul Turismului a dat asigurări că proiectele din Masterplanul Investiţiilor în Turism, precum şi cele asumate prin programul de guvernare în zona Deltei Dunării vor fi prioritare. Bogdan Trif a reasumat angajamentul ministerului de a investi în zonă şi de a dezvolta, împreună cu Consiliul Judeţean Tulcea, un port de agrement în oraşul Sulina, ca investiţie de importanţă naţională, precum şi de a amenaja un port de agrement în comuna Murighiol şi un miniport turistic în comuna Sarichioi, ca investiţii de importanţă locală.
Ministrul Turismului a subliniat şi necesitatea investiţiilor în promovare şi a dat asigurări că acest capitol va ocupa un rol important în mandatul său. Totodată, Bogdan Trif a vorbit despre realizarea unei hărţi turistice interactive care să cuprindă obiectivele turistice importante din zonă, precum şi posibilităţile de cazare. Ministrul a accentuat, cu această ocazie, importanţa dezvoltării durabile a turismului în Delta Dunării pe baza unei strategii orientate şi spre generaţiile viitoare, astfel încât rezervaţia Biosferei Deltei Dunării să fie conservată şi protejată pe termen lung.
Astfel de întâlniri vor fi organizate periodic în toate regiunile cu potenţial turistic ale ţării.