Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firma care vrea să câștige licitația pentru construcția de corvete pentru Marina Militară
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 7 martie 2018, 12:54
Departamentul pentru armamente a iniţiat, la începutul lunii martie, procedura specifică de achiziţie pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului „Corvetă multifuncțională”.
Procedura specifică de achiziţie este bazată pe competiţie şi se va finaliza prin semnarea unui acord-cadru pentru furnizarea produselor şi serviciilor aferente Programului esenţial de înzestrare „Corvetă multifuncţională”.
Operatorii economici trebuie să depună, în termen de opt zile, la Romtehnica, documentele pentru obținerea Avizului de securitate. Operatorii economici români vor depune, în același interval, Chestionarul de securitate industrială. În vederea participării la procedura de achiziție, reprezentanții desemnați trebuie să aibă autorizații de acces la informații secrete de serviciu .
Operatorii economici externi vor depune documentele de securitate industrială , eliberat de autoritatea competentă de securitate din țara de proveniență, ulterior, autoritatea desemnată de securitate a MApN va elibera avizul de securitate. Și reprezentanții desemnați trebuie să aibă documente de acces la informații, echivalentul a cel puțin Secret de Serviciu.
Condiții de participare: să aibă în portofoliu cel putin o navă livrată în ultimii 15 ani, cu un deplasament de 1.600 de tone, capacitate de luptă cel puțin în două domenii: antiaeriană, de luptă împotriva navelor de suprafață, de luptă antisubmarină.
În ultimii cinci ani să nu fi avut o sentință judecătorească definitivă.
CITEȘTE și: Dotarea cu corvete multifuncționale, cu un pas mai aproape de realizare
Ofertantul trebuie să depună un angajament privind realizarea navelor într-un șantier naval din România și pentru dezvoltarea și consolidarea unui centru de mentenanță pe teritoriul național, dispus la Marea Neagră sau pe Dunăre.
- Etapa I, de calificare, se va desfășura pe o perioada de 56 de zile calendaristice de la publicarea anunțului.
- Etapa aII –a, de dialog, are ca durată o perioadă de 110 calendaristice de la data transmiterii invitațiilor de participare .
- Ultima etapă, cea de evaluare, va începe după transmiterea invitațiilor de depunere a ofertelor și va dura 74 de zile calendaristice.
Limba în care se desfășoară procedura este limba română. Se admit părți ale propunerii tehnice redactate în limba engleză.
De la intrarea în vigoare a primului contract subsecvent aferent acordului-cadru, prima navă va fi construită şi dotată în maximum trei ani, programul urmând a fi finalizat, cu toate cele patru corvete, în cel mult șapte ani.
Operaţiunile compensatorii aferente contractelor subsecvente vizează transferul de tehnologie necesar pentru construcţia, dotarea şi mentenanţa corvetelor, modernizarea fregatelor tip T22R din dotarea Forţelor Navale Române, respectiv dezvoltarea unui centru de instruire la nivelul acestei categorii de forţe.
Redactor: Cristina ILIUȚĂ