FOTO: Copiii de la Centrul „Ovidiu“, câștigătorii unui concurs național
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 26 februarie 2018, 09:49
Copiii de la Centrul de Plasament „Ovidiu” au urcat pe primul loc al podiumului la dans, canto și poezie. Este vorba despre Andreea Geileanu, Aișe Iusein, Florentina Anghel și Osman Vârlan – dansuri, Elvis-Constantin Asan și Alexandra Bolohan – canto și Florentina Anghel, poezie. Cei șapte formează trupa „Divergent“ iar acesta a fost primul concurs național la care au participat.
Florentina Anghel este elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Regina Maria“ și dorește să își continuie cariera în actorie. Elvis-Constantin a avut cele mai mari emoții, cu toate că el este obișnuit mai mult cu scena, participând la o serie de festivaluri de muzică populară. A intrat în concus la „Dedicații pentru părinți“ și a emoționat până la lacrimi întreaga audiență cu piesa „Casa părintească nu se vinde“, muzică ce aparține interpretului basarabean Mihai Ciobanu, pe versurile lui Grigore Vieru. Împreună cu Alexandra, Elvis merge la cursurile de canto organizate de Școala Populară de Arte „Theodor Burada“, sub coordonarea Elenei Cojocaru. Ceilalți învață dansuri grecești la Ansamblul „Astra“ și, de un an, merg la cursuri de salsa alături de antrenorii școlii de dans „Encanto“.
„Ei au mai fost pe scenă, la Constanța unde au susținut multe spectacole, dar niciodată într-o competiție națională. Înainte de concurs au avut niște emoții uriașe: toți tremurau, erau foarte agitați, spuneau că nu mai sunt în stare de nimic, că nu le mai ies pașii, că nu se mai coordonează. A trebuit să îl sun pe antrenorul de la Constanța, să vorbească la telefon cu el, să se mai liniștească. Nicioată nu i-am văzut atât de emoționați și speriați dar, în momentul în care au pășit pe scenă, totul a decurs perfect. Nu s-a văzut pic de emoție pe chipurile lor. Au fost impecabili“, a povestit Steluța Popa, educatorul care îi însoțește și îi susține mereu în planurile lor năstrușnice. Steluța Popa s-a întors și ea acasă cu un trofeu al educatorilor: premiul de excelență.
„Este în primul rând meritul lor dar mai ales al conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, prin domnul director general Petre Dinică, și a conducerii Centrului de Plasament , prin domnul Tașu Tănase care îi ajută necondiționat și îi lasă să își facă de cap, cu ghilimele de rigoare“, a mai afirmat educatorul Steluța Popa.
Trupa „Divergent“ s-a născut pe 13 martie 2017 după o perioadă destul de lungă în care educatorul împreună cu membrii ei au căutat cel mai bun nume care să îi definească pe toți ca grup, dar fără ca ei să știe de existența filmului american cu același nume ce prezintă povestea unor încercări de a crea o societate fără temeri.
„Timp de două luni au durat căutările pentru cel mai bun nume. Toată această poveste a trupei a pornit în urmă cu doi ani. În formula aceasta mergeam cu ei mereu să colinde până când mi-au spus că vor să continuie așa și să facă multe alte lucruri. Anul trecut, au câștigat un concurs organizat de McDonald’s și așa au ales, dintre toate cele peste 20-30 de variante propuse, numele trupei. Pe loc“, a povestit educatorul Steluța Popa.