Fostul patron al FC Argeş, Cornel PENESCU, condamnat la cinci ani de închisoare
Publicat de , 4 decembrie 2014, 16:47
Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Ilfov la cinci ani închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat că a mituit un director de la ANAF-Argeș.
Cornel Penescu a primit 3 ani închisoare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție, la care instanța a adăugat un spor de 2 ani, astfel încât el va executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare.
În plus, Penescu nu mai are voie, după ce iese din închisoare, să mai ocupe pe o perioadă de 5 ani funcțiile de administrator, director sau reprezentant legal într-o societate comercială.
În același dosar, Gheorghiță Pieca, administrator al SC Fotbal Club 2005 SA Pitești, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar Grigore Gheorghe, fost director executiv adjunct al activității de inspecție fiscală din cadrul ANAF — DGFP Argeș a primit tot 4 ani de închisoare cu executare.
De asemenea, trei inspectori în cadrul DGFP Argeș au primit următoarele condamnări: Adrian Ceaușescu — 3 ani închisoare cu executare, Darius Constantin Bejenariu — 3 ani închisoare cu suspendare, Florina Enescu — 3 ani cu suspendare. În schimb, Lucia Weiss, director economic la SC PIC SA, a fost achitată.
Judecătorii i-au obligat pe Cornel Penescu, Gheorghiță Pieca, Constantin Bejenariu, Adrian Ceaușescu și Florina Enescu să plătească în solidar cu SC Fotbal Club 2005 SA Pitești către Agenția Națională de Administrare Fiscală suma de 572.280 de lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, fiind menținute sechestrele asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, aparținând condamnaților.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
Cornel Penescu, acționar majoritar al SC PIC SA și SC Fotbal Club 2005 SA Pitești, a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012, sub acuzațiile de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals intelectual, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la evaziune fiscală.